Лояльний до донеччан? Арбітра матчу Динамо – Шахтар призначили нестандартним чином

15:45
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Це було не жеребкування.

Як повідомляє ТаТоТаке, напередодні призначення на матч Динамо з Шахтарем Микола Балакін пройшов співбесіду.

Фото: Getty imagesВибір на користь Балакіна суддівським комітетом – наслідок прямого призначення, а не жеребкування. З одного боку, все логічно: торік 35-річний киянин повернув український арбітраж у Лігу чемпіонів, відсудивши матч Реал Сосьєдад – Зальцбург. Окрім цього, Микола судив матчі Ліги Європи, Ліги Конференцій та поєдинки кваліфікації Євро-2024. Ба більше, був четвертим арбітром на 5 матчах Євро-2024. За опитуванням українських клубів Балакін визнаний найкращим рефері УПЛ минулого сезону.

З іншого боку, у футбольних колах у Балакіна довгий час була репутація комфортного арбітра саме для Шахтаря. Не будемо коментувати деякі версії про причини, однак згадуються спірні рішення в матчах останніх сезонів – наприклад, проти Ворскли (3:2) або сумнівний розіграш штрафного проти Кривбасу. Справедливості заради відзначимо, що й у представників Шахтаря були претензії до Балакіна: наприклад, за не показану червону картку Шаповалу за контакт із Бондарем у матчі минулого сезону з Поліссям (0:0).

Балакін перед призначенням пройшов співбесіду не тільки в керівництві суддівського комітету Катерини Монзуль, а й у комітеті етики та чесної гри УАФ. І заявив про свою готовність провести Класичне. Побажаємо арбітру удачі та стійкості. Це серйозний виклик і для нього, і для структури, яку він представляє, — пише видання.

Нагадаємо, матч Динамо – Шахтар в рамках УПЛ відбудеться завтра, 27 жовтня.

Читайте також: Розпочав перемовини з новим клубом! Гвардіола втратить суперзірку Манчестер Сіті

Читайте також