Люксембург – Україна. Степаненко – незамінний. Жерсон – новий герой

15:09, 26 березня 2019

Україна очолила свою групу відбору до Євро-2020, в дуже нервовому матчі обігравши Люксембург. Чому все відбулося настільки драматично? Як розцінювати таку гру проти далеко не найфутбольнішої держави? Аналізували Володимир Звєров і Олександр Золотогорський.

Люксембург за показниками ударів по воротах впритул наблизився до Португалії в матчі з Україною. Абсолютно неочікувані цифри:

Ми ще раз переконалися в тому, що зараз найбільш незамінний футболіст в українському футболі – це Тарас Степаненко. Як для Шахтаря, так і для збірної України. Ми побачили Шахтар без Степаненка у Франкфурті. І ні Безус, ні Зінченко, ні Малиновський не вміють так добре забирати м’ячі. А забирати проти Люксембурга – треба. Тому що там є кілька божевільних футболістів – особливо Жерсон Родрігеш, про якого уже всі сказали. У нього нереальна кількість обводок у матчі. 

Дуже глибоко діяв Безус. Розраховували його під форвардами побачити, щоби він міг забігати на ударні позиції. Але Безус опускався вниз. І гра у нього не пішла. Не пішли передачі: ні середні, ні довгі. 

Аналіз матчу проти Люксембургу, оцінки перспектив збірної України після останньої перемоги, порівняння цієї команди Шевченка із минулими зразками національної команди – дивись у черговому аналітичному випуску на Footballhub.

Коментарі збірників після гри Люксембург – Україна теж доступні на нашому сайті. 

Читай також, чим можуть обернутися погрози португальців щодо нелигітимності натуралізації Жуніора Мораєса. 

 

Читайте також