Люксембург виявився міцнішим за Сербію. Думки збірників

12:47, 11 червня 2019

Збірна України у 4-му раунді відбору на ЄВРО-2020 залишила Люксембург ні з чим. Єдиним голом у матчі відзначився Роман Яремчук.

Після феєричного матчу із сербами, поєдинок проти Люксембургу видався важким. Гравці збірної поділилися своїми враженнями від матчу.

Олександр Караваєв, захисник збірної України:

Настрій в команди ідеальний, адже виконали завдання, яке перед нами було. І гру показали хорошу: як в першому поєдинку, так і в другому. Не відходили від своїх планів на гру. У другому матчі було складніше, адже суперник закривався і не давав нам нічого зробити. Реалізували б ми свої можливості — не було б так важко в кінці.

Є такі суперники, які налаштовуються на гру, як на останню. Тому показують хороший футбол.

Два матчі поспіль одним складом? Важко так грати. Не було такої динаміки, яка була у матчі проти Сербії, не було таких швидкостей. Ми десь намагалися збивати темп, щоб контролювати гру та впевненіше переходити з оборони в атаку.

Мотиваційна промова від Шевченка? Він завжди знаходить потрібні слова, ми це все розуміємо і втілюємо у гру. Ми єдина команда. Помітно, що кожен один за одного переживає. Так створюється команда і в нас усе виходить.

Фото: УАФ

Роман Яремчук, нападник збірної України:

Я нападник, це моя робота – забивати голи. Дуже приємно, що забив. В мене в минулих матчах були нагоди, але десь не пощастило, десь не вистачило майстерності. Тому дуже приємно, що сьогодні забив і ми перемогли.

Забив у своєму стилі? Немає різниці як саме я забиваю, а головне, що забиваю і є 3 очки. Гра забувається, а результат залишається. Для турнірної таблиці дуже важливо, що ми сьогодні перемогли вдома.

Якби забив Зінченко, то гра склалася б по-іншому? Якби забили другий м’яч, то трохи б розслабилися. Рахунок був слизьким (1:0) і ми трохи переживали, щоб не пропустити. Грали більше від оборони і цей фактор звичайно зіграв.

Львів фартовий? У нас одна велика країна. Є вболівальники у Києві, у Дніпрі, і в Донецьку, і в Луганську нас люди чекають. Хочеться порадувати кожного вболівальника у кожному місті.

Чому важко було грати з Люксембургом? Обидва матчі були настільки важкі… Думаю, що після важкої гри з Сербією нам трохи фізично не вистачило. Минулого разу була важка гра з Португалією. Нам не вистачило тієї “свіжої голови”, яка була у грі з Сербією. Сьогодні була хороша атмосфера, завдяки фанатам ми перемогли.

Дуже приємний настрій. У нас хороший колектив і дуже приємно знаходитися у такій команді. Навіть не хочеться їхати, але треба у відпустку. Скоро буде новий збір і треба як слід підготуватися.

Матч із Сербією — найкращий в історії? В тих матчах, що я грав він точно був найкращим. В моїй кар’єрі цей матч точно найкращий.

Олександр Зінченко, півзахисник збірної України:

На позитивій йдемо у відпустку, оскільки виконали завдання — 6 очок.

Ми були готові, що Люксембург гратиме так компактно. Не буду говорити про фізичні кондиції, оскільки Люксембург грав теж 2 дні тому і ми були в рівних умовах.

Фото: ФФУ

Трибуни скандували моє прізвище? Важко передати, що відчував у цей момент. Хотілося віддячити їм на полі. Ми граємо заради них.

Люксембург грає компактно, немає вільних зон між лініями. А серби зіграли з нами у відкриту гру, за що й отримали.

У таких турнірах ти ніколи не можеш опускати руки, голову. Треба не заглядати в таблицю, а виходити на поле і робити свою справу. Інтрига буде зберігатися до останнього.

Читайте також: Реакція на голос із дна. Франческо Баранка розповів про злочини Олімпіка проти футболу

Читайте також