Манчестер Сіті розібрався з Оксфордом. Зінченко відіграв весь матч

23:05, 25 вересня 2018

Автор Владислав Ігнатенко

Нарешті гравець збірної України отримав ігрову практику у своєму клубі. Олександр Зінченко вийшов в основі Манчестер Сіті в кубковому матчі проти Оксфорд Юнайтед. Далеко не іменитий суперник, але це не змінює турнірного завдання містян – перемога в кожному матчі. Разом з тим Хосеп Гвардіола дозволив собі зробити значну ротацію у складі.

Для Манчестера це хоч і гостьова гра, та підопічні Гвардіоли розпочали матч на половині суперника. Чи то на городян так подіяла назва Юнайтед, чи то гравці намагалися показати свій рівень гри, щоб залишитися в основі, але точно можна було сказати, що Манчестер Сіті не давав команді Першої Ліги Англії ані хвилини перепочинку.

Зінченко розташувався на позиції лівого латераля – захисника, націленого на атаку. До речі, саме через фланг українця переважно атакувала команда з Манчестера. Діас і Сілва були найактивнішими, Зінченко для цього створював ідеальні умови. Посеред тайму українець загострив атаку і віддав на Діаса. А той в свою чергу асистував Жезусу. Втім, гол не зарахували через офсайд.

Фото Getty Images

А на 24-й хвилині Олександр показав своє бажання грати за основу і забивати. З-за меж штрафного, метрів із 25-ти Зінченко потужно лівою пробив по воротах юнайтедівців. Кіпер Мітчелл зміг лише невпевнено відбити м’яч, та нікого не було на добиванні.

З першим голом команди все ж не забарилися. Активний лівий фланг – прохід Діаса, простріл на центрфорфарда, Габріель Жезус без складнощів головою переправив м’яч у сітку воріт. Перший тайм так і закінчився з рахунком 0:1. Зінченко також привітав бомбардира.

Фото Getty Images

За 45 хвилин Зінченко показав свою міць: загострюючі передачі, подачі у штрафний майданчик, декілька прострілів, удари по воротах, діагоналі. Та найчастіше Олександр віддавав пас партнеру по флангу – Діасу, який майстерно загострював гру упродовж всього тайму.

Та вже на початку другого тайму Гвардіола замінив лівого нападника Діаса, і на фланг українця вийшов забивний Стерлінг. З ним Олександр комбінував не так активно. А загалом гра Манчестер Сіті у другому таймі була не надто агресивною: постійні атаки, але дійсно гострі випади можна порахувати на пальцях однієї руки. З іншого боку Оксфорд Юнатед ледве виходив на половину суперника, що вже говорити про гостроту. Навіть після пропущеного м’яча господарі не стали ризикувати. Про що свідчить статистика – 0 ударів аж до 67 хвилини, та і той удар був невлучний.

В другому таймі Олександр Зінченко не надто рвався в атаку. Його нерідко можна було побачити в лінію з трьома центрбеками. Візуально Олександр більше працював на стримування  ̶н̶а̶в̶а̶л̶и̶ атак Оксфорда. Зрідка, як, наприклад, на 69-й хвилині, віддавав паси на форварда. Тоді Жезус в декілька дотиків обробив м’яч і міг подвоювати перевагу, але не влучив у ворота. Ще за кілька хвилин аналогічний пас Олександр віддав на Стерлінга, проте англійському нападнику не вдалося підлаштуватись під м’яч.

Оксфорд вирішив піти в атаку, та не встиг завдати бодай одного удару, як Манчестер Сіті з контратаки подвоїв свою перевагу. Цього разу Марез реалізував вихід віч-на-віч. 0:2 станом на 79-ту хвилину.

Фото Getty Images

Розгромним рахунок став вже у компенсований час. Фоден до гольового паса записав, власне, і гол. 3:0 на користь містян. Олександр Зінченко відіграв повний матч, і, хоч не відзначився результативними діями, провів поєдинок на високому рівні.

Читайте також