Матч імені Худжамова. Воротарський подвиг рятує Маріуполь у матчі з Зорею

18:01, 21 вересня 2019

Зустріч єврокубкових представників України пройшла у Запоріжжі.

Loading...


 

Після класного початку туру в Дніпрі, де місцева команда приймала Карпати, хороший футбол завітав у Запоріжжя. Зоря приймала Маруполь, який минулого сезону обійшов ще команду Вернидуба.

Зараз у Зорі новий тренер і за Скрипника луганці не мали намір віддавати своє, навіть у матчі з командою, яка цього сезону грала у єврокубках. Тому атаки пішли на ворота Худжамова з перших хвилин, і голкіперу маріупольців доводилося показувати свій високий клас.

Найбільше дошкуляв гостям Кочергін. Сімка луганців двічі класно пробивав по воротах Маріуполя і двічі Худжамов рятував свою команду – один раз витягнувши м’яч з-під поперечки, а іншого – з кута.

Червона семихвилинка Балакіна

До перерви вболівальники на трибунах не побачили забитих м’ячів, зате стали свідками двох червоних карток від Миколи Балакіна. У випадку з вилученням Федорчука у арбітра були аргументи (обидва рази порушення тягнули на жовту картку). А от епізод з Будківським представнику футбольної Феміди згадуватимуть ще довго. За сім хвилин після вилучення гравця азовців рефері показав червоний прямокутник Будківському. За примарний фол проти Яворського. Оборонець Маріуполя підсів під Будківського і впав, зобразивши муки болю від відмашки з силою, щонайменше, удару Віталія Кличка. Арбітр на це одразу купився, або ж дуже хотів подивитися на гру рівних складів 10 на 10.

Рятівник Худжамов

Друга половина зустрічі розпочалася із феєрії від Худжамова. Голкіпер Маріуполя за 2 хвилини зробив 3 класні сейви. Другий з них був просто неймовірний, адже Вернидуб пробивав з лінії воротарського майданчика без супротиву суперника – феноменальна реакція воротаря азовців.

Голкіпер Маріуполя впіймав кураж, від якого найбільше настраждався Кочергін. На 76 хвилині ще один класний удар півзахисника Зорі завершився сейвом воротаря. В якомусь іншому матчі хоча б один із його ударів мав би завершитися взяттям воріт.

Фініш Маріуполя

Гості тримали оборону майже весь матч, але в кінці зустрічі вирішили спробувати вирвати перемогу. Мишньов і Топало побачили майже ідентичну картину, коли м’яч після їхніх ударів пролетів поруч зі стійкою воріт Зорі.

Насичений на класні моменти матч завершився без голів. Зоря не змогла пробити фантастичного Худжамова, а Маріуполь занадто пізно згадав про чужі ворота.

Читайте також