Матч збірної України усе їм показав. Німці у захваті від українців

16:54, 12 травня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Матч, який багато чого показав.

Журналіст популярного німецького видання Welt Тобіас Койфе присвятив цілу статтю атмосфері на благодійному матчі збірної України з Боруссією Менхенгладбах. Репортер відзначив неймовірну стійкість і згуртованість українців, їхню дружелюбність та любов до своєї Батьківщини:

Фото УАФ

Чудові відчуття. Кожен, хто став свідком благодійного футбольного матчу між збірною України та Боруссії Менхенгладбах, може зрозуміти, чому ця країна досі так успішно відбиває атаки Росії. Ніхто, хто там був, не забуде це швидко. Стадіон переповнений сльозами, люди демонструють свій патріотизм, не проявляючи жодної ненависті та презирства до інших народів. Коли Христина Соловій виконувала Гімн України, у багатьох котилися сльози. І не лише в українців, а й у німців.

Фото УАФ

Разючий контраст зі святкуванням так званого Дня Перемоги в Москві із знаками "Z", які стали символом російського вторгнення в Україну, та агресивний крик солдатів. А тут молоді українки, які доброзичливо роздають прапорці перед стадіоном і фарбують охочих в національні кольори. Українці не кидають якихось тріумфальних жестів, не прославляють насилля та зброю. 

Фото УАФ

Але передусім погляд на трибуни показав інше: українці виплекали справжню націю, вони стоять поруч і вважають себе одним цілим. Якщо путін реально вірив, що в Києві його зустрінуть, як асвабадітєля, то він щодня повинен переконуватися у протилежному. Він максимально об'єднав націю, якої, на його думку, взагалі не існує. Він сам створив героїв серед українців. Гравці збірної України також можуть стати героями, якщо вийдуть на чемпіонат світу та порадують Батьківщину в розпал війни. Команда дуже мотивована і заслужено обіграла Боруссію. Господарі ніколи не забудуть українців. Ні футболістів, на вболівальників.

Футбол може бути чимось значно більшим, ніж абсурдні витрати на мільйонні трансфери та бонуси агентам. Футбол може подарувати людям відчуття дому. Навіть коли вони за 1000 кілометрів від нього.

Читайте також: УЄФА готує ще одну зміну! У новому турнірі зберуть лише найкращих

Читайте також