Мессі знову у збірній!

13:34, 30 січня 2019

Ліонель Мессі повертається до складу національної збірної. За інформацією аргентинського ресурсу Ole, екс-капітан прийняв остаточне рішення знову одягнути футболку альбіселесте. Щоб здійснити свою заповітну мрію – виграти нарешті серйозний трофей зі збірною.

Офіційно про це ще не повідомляли ані в.о. головного тренера команди Ліонель Скалоні, ані президент місцевої футбольної асоціації Тапіа. Проте, в Ole заявляють, що Тапіа і Мессі про все домовилися ще на фіналі Копа Лібертадорес у Мадриді.

За свою збірну Лео готовий буде зіграти вже у березні. 22 числа у Мадриді Аргентина зустрінеться з Венесуелою у товариському матчі в рамках підготовки до Копа Америка. До слова, у групі B суперниками аргентинців будуть команди Колумбії, Парагваю та Катару. Цього разу Мессі опиниться у абсолютно новій, омолодженій компанії гравців. Оскільки тренер Скалоні продовжує курс на оновлення команди і міняти його наміру не має. Але Ліонель Мессі точно залишиться лідером, яким він є в Барселоні.

Photo by Marcelo Endelli/Getty Images

У 128 матчах за збірну Лео, який досі залишається капітаном команди, забив 65 м’ячів і наразі є найкращим її бомбардиром в історії. Але з вагомих досягнень – лише золото Пекінської Олімпіади у 2008, програний фінал ЧС-2014 і поразки у трьох вирішальних матчах на Копа Америка.

Стосунки Мессі зі збірною схожі на складне подружнє життя колись безтямно закоханих один в одного людей. Спершу він оголосив про завершення кар’єри у збірній у 2016 після поразки у фіналі Копа Америка від Чилі. Але витримав лише два місяці. Черговий злам, здавалося остаточний, стався рівно сім місяців тому після поразки французам в 1/8 ЧС-2018. Тривала перерва дала зірці Барселони час ретельно обдумати свої дії і знову повернутися до своєї коханої. Те, що Мессі зможе принести користь команді сумнівів не викликає. Але чи буде цього достатньо для здобуття омріяного трофея?!

Читайте також