Між двох Динамо. Луческу чекали в Бухаресті, а він обрав Київ

14:23, 03 березня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Румунський фахівець віддав перевагу тренерській роботі в Україні

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу перед початком поточного сезону мав декілька варіантів продовження професійної діяльності.

Румунський футбольний функціонер Ніколае Бадя, який раніше був інвестором бухарестського Динамо, а нині допомогає реанімувати столичний клуб, розповів, що влітку вів перемовини з Луческу щодо роботи в клубі.

Мірча Луческу/Фото ФК Динамо
Я домовився з Мірчею Луческу про його прихід на посаду директора Динамо Бухарест. Він погодився, але потім отримав пропозицію з Києва і поїхав туди. На цьому наші перемовини призупинилися, – розповів Бадя в інтерв’ю Gazeta Sporturilor

Варто відзначити, що Луческу – вихованець бухарестського клубу. Кар’єру гравця він розпочав теж в Динамо, за яке грав з 1963-го по 1977-й. Також Мірча був головним тренером цього клубу – з 1985-го по 1990-й. Під час останнього сезону роботи в Динамо Луческу в одному з матчів навіть був тренером-гравцем.

У 2014 році в Динамо Бухарест почалися економічні проблеми, які тривають і донині. Колишній гранд румунського футболу поточного розіграшу національного чемпіонату посідає 13-е місце і має чотири очки гандикапу над зоною вильоту.

Читайте також: Не входить у плани Луческу? Динамо не заявило гравця, який нещодавно повернувся до клубу

Читайте також