Монако чекає на рятівника Фабрегаса

17:13, 02 січня 2019

Іспанський півзахисник Челсі Сеск Фабрегас близький до переходу в Монако. Про це повідомляє французьке видання L’Équipe.

Монегаски активно шукають підсилення, аби виправити своє ганебне положення у французькій Лізі 1. Команда Тьєррі Анрі завершила перше коло чемпіонату на передостанній, 19-й, сходинці у турнірній таблиці.

Photo by Michael Steele/Getty Images

Коли клуб з таким великим бюджетом перебуває у зоні вильоту, то трансферне вікно може стати порятунком. Чутки про перехід Фабрегаса в такій ситуації здаються дуже реалістичними. Чому?

а) Сеск рідко потрапляє до стартового складу Челсі, що не може йому подобатися. Нинішнього сезону іспанець зіграв за Челсі лише 14 матчів, у яких забив 1 м’яч та віддав 2 асисти.

б) Монегаски, хоч і плентаються майже на дні турнірної таблиці французької ліги, але зможуть забезпечити іспанця хорошою зарплатнею та приємними бонусами. За інформацією L’Équipe, Фабрегасу запропонували контракт терміном на 2,5 роки із підписним бонусом у 10 мільйонів євро.

в) Поява Фабрегаса у Монако, скоріш за все, є особистим бажанням головного тренера. Тьєррі Анрі успішно грав разом із Сеском в Арсеналі у період 2003-2007 років.

Та існує ще один варіант із трансфером Фабрегаса – обмін на росіянина Олександра Головіна. З одного боку, такий перебіг подій може видатися нереалістичним. Та якщо згадати той факт, що пенсіонери цікавилися Головіним ще до його переходу в Монако, то трансфер росіянина у клуб Романа Абрамовича цілком можливий. Утім, так, як Головін грає зараз в Монако… – то навіть його російський паспорт не стане в пригоді.

Чи здатен Фабрегас серйозно підсилити монегасків?!  Майстер паса та елегантної гри дуже потрібен команді, що зараз у жахливій ситуації із понад десятком травмованих гравців.  Та чи вистачить креативу Сеска, щоби відчепити Монако від зони вильоту?!

Читайте також