Михайло Кополовець: Мене у Минаї штрафують найбільше

15:39, 19 серпня 2019

Минай незабутньо відвідав Київ у четвертому турі Першої Ліги. Матч з Оболонню-Бровар завершився результативною поразкою закарпатської команди 3:4.

Кореспондентові Профутболу Богданові Мушті вдалося поспілкуватися з зіркою клубу, а нині граючим спортивним директором Миная Михайлом Кополовцем. Півзахисник розповів, як йому працюється під керівництвом Василя Кобіна.

Михайло Кополовець, півзахисник Миная

Василь Кобін, ваш хороший друг і головний тренер, як він встановлює зв’язок між гравцями?

Він ще такий знаєте… як гравець… навчається, спілкується, їм щось радить, як краще грати, така дружня атмосфера в команді. Намагається бути другом, не так тренером, як другом… Ну, зрозуміло, думаю, що він хотів би ще сьогодні вийти, трішечки за такої гри. Проблем немає з цим, контакт повний, з футболістами спілкується кожен день.

Ви сказали, що Кобін міг би вийти, він би потягнув цю Першу Лігу?

Зрозуміло, що він не готовий, але, я думаю, потягнув. Подивіться на нього – він здоровий, такий що ще би міг спокійно грати. Просто він уже тренер, уже, я думаю, в нього немає такого бажання, такої мотивації грати.

Скажіть, ви до тренера на ти чи на ви?

Нуууу,… я так, Васильович називаю. Звісно, у нас там і субординація в  колективі, однозначно, і повага.

Василь Кобін суворий тренер?

Ні, не суворий. Коли там футболісти не виконують те, що він говорить, звичайно, у нього є ця грань. Він такий хороший, м’який, але коли уже хтось переходить межу, то тоді на місце ставимо, штрафуємо.

Вас штрафував уже?

Так, найбільше.

За що?

Та постійно якийсь момент: просплю чи на теорію запізнюсь.

То ви користуєтеся тим, що головний тренер ваш друг?

Ні! Я не користуюсь. Штраф є штраф, всі однакові. Я можу не займатисч футболом, можу як спортивний директор займатися своєю роботою, але якщо я граю у футбол, я в колективі, я в команді, у роздягальні, на футбольному полі – я футболіст. А от зараз я можу спілкуватися з вами як спортивний директор. Коли я роблю там десь якісь помилки, щось не так – є штраф. Всі однакові.

Читайте також