Нам потрібні нові Шевченки. У Києві відкрили нове футбольне поле

16:55, 28 вересня 2018

Автор Нікіта Дмитрулін

FootballHub побував на Харківському масиві, де відкривали нове футбольне поле.

Поле будувало КМДА, за рахунок бюджетних коштів.

На новому майданчику будуть тренуватись вихованці КДЮСШ “Чемпіон”. А також, це тренувальна база та домашнє поле для FC CHAMPION KYIV U-19.

Розмір поля – 95:65. На відкритті був присутній легендарний Олег Протасов, з яким ми також поспілкувались.

Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

Олег Протасов, перший віце-президент ФФУ:
– Як вважаєте, якщо бодай раз в місяць відкривати таке поле – наш футбол вийде на новий рівень?
– Ми можемо фантазувати і раз у тиждень відкривати, тут вже, як вийде. Головне, щоб була ціль. Як часто – це вже залежить від нас. Проблема – не тільки, як їх побудувати, а як заповнити, як правильно використовувати. Поля – це основна частина, щоб було, куди піти грати у футбол. Потім вже потрібні якісні тренери. А потім вже великі поля. Не всюди виходить побудувати великі поля, ці поля 40:20, 5:5, вони також дуже корисні, на них можна і зайняття фізкультури і тренування футбольні проводити. Дуже багато дітей не доходять до футболу, вони йдуть займатись тим, що ближче до дому, щоб батькам було ближче водити їх. Створюючи такі поля – ми даємо шанс людям піти у футбол.
Чудова якість газону. Якщо б такі поля були хоча б у кожному районі, не по одному, а побільше, то було б легше спрямовувати молодь до зайнять футболом.

Олег Протасов. Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

Про команду Champion Kyiv, яка буде тренуватись та грати на цьому полі – нам розповів Володимир Василенко, президент Української асоціації розвитку дитячого та юнацького футболу:
– Команда Чемпіон Київ U-19, була створена Українською асоціацією розвитку дитячого та юнацького футболу в цьому році. Це дуже важливий для нас момент, ми 2 роки жили цією ідеєю. Для всього Дарницького району, для КДЮСШ Чемпіон – це дуже важливий проект. Ми знаємо проблематику українського футболу, коли діти випускаються з дитячо-юнацької школи у 16 років, і фактично не мають можливостей, де далі напрацьовувати свою техніку, щоб рости, як футболіст. У Команді Чемпіон Київ U-19 працюють 2 тренери. Також з юнаками працює спортивний психолог, його називають тренер з мотивації. Є всі можливості, щоб у діток не зникало бажання тренуватись та зростати, як футболісти. Ми зробимо усе, щоб якомога більше дітей, які займаються у команді Чемпіон Київ – ставали професійними футболістами.
Найважливіше при роботі з дітьми – не ставити їм завдань у вигляді очок, перемог. Ідеологія команди Чемпіон Київ – прививати любов до футболу. Єдине, що вимагається – дотримуватись професійного підходу не тільки на полі, а також за його межами. Команда започаткувалась спочатку літа, був відбір, було близько 50 юнаків, які пройшли відбір, а зараз 22 гравця, повноцінна команда.

Володимир Василенко

– Розкажіть про газон, на якому гратиме команда.
– Непевний, що десь ще на Україні є така трава. Виробник Field Tourf – французька фірма, напевно, на сьогоднішній день – найпотужніший виробник в цій області. На таких штучних полях, саме на цій моделі – займається вся академія Барселони. Гарантійне обслуговування, яке дають французи – 7 років. Це дуже великий термін.


– У Києві дуже багато різних шкіл та академій, Чемпіон готов до конкуренції?
– Я вважаю, що конкуренція – це дуже добре. Чим більше її буде, тим більше ми зможемо розкривати талановитих юнаків, ми всі працюємо над тим, щоб Андріїв Шевченко у нас було більше.

Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

А ще Чемпіон є однією з перших комунальних шкіл в Києві в яких відкрито жіночу секцію футболу. Про це розповіла Наталія Маслова, голова жіночого крила Київради:
– Жіноча секція з футболу вже відкрита, зараз йде набір у першу у Києві, саме на муніципальному рівні, саме жіночу секцію з футболу. Звичайно, не для дорослих жінок, а для дівчат. Раніше було багато дівчат, які грали у футбол, робили це на рівні школи, але не мали змоги рівні з хлопцями тренуватись у ДЮСШ. Зараз ми це змінили. І тепер у ДЮСШ Чемпіон, а на черзі ще Святошинський та Деснянський райони, в яких також будуть відкриті жіночі секції з футболу.

 

Наталія Маслова

 

 

Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

 

Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

 

Фото – Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу

 

Читайте також