Немає підстав: позиція Шахтаря по ситуації Ісмаїлі – Бурда

13:40, 25 липня 2018

Зіграє Ісмаїлі проти Динамо, чи ні?

Фото ФК Шахтар

Це залежить від того, наскільки суворою буде кара для захисника Шахтаря.

Трішки передісторії. Бразилець отримав червону картку за удар суперника в обличчя у компенсований час матчу за Суперкубок України проти Динамо (кияни перемогли 1:0).

Згідно з дисциплінарними нормами – це дискваліфікація від 3 матчів. За інформацією FootballHub, арбітр зустрічі Костянтин Труханов у протоколі вказав про удар суперника.

У Шахтарі вважають, що немає підстав карати Ісмаїлі більше, ніж на один матч.

Згідно з регламентом змагань, в арбітра є тільки 60 хвилин, щоб відправити в УПЛ та ФФУ свій рапорт, – каже керівник юридичної служби Шахтаря Андрій Харитончук. – Незважаючи на це, повний рапорт з усіма поясненнями ми отримали сьогодні після обіду. Він датований 23 липня, тобто, двома днями пізніше самої гри.

У рапорті зазначається, що футболіст Ісмаїлі був вилучений за агресивну поведінку на 90+5 хвилині, йому показали червону картку. Далі ми уважно покадрово переглянули весь епізод. Футболіст Шахтаря Тотовицький лежить на газоні, несподівано його штовхають два футболісти Динамо – Кенджора і Кадар.

З цього моменту починається бійка: Ісмаїлі виштовхують, він намагається вивільнитися, і футболіст Бурда опиняється на газоні. Один матч Ісмаїлі й так має пропустити, оскільки рішення про червону картку вже було винесено арбітром.

Немає ніяких підстав накладати додаткові санкції на Ісмаїлі. Ми очікуємо рішення КДК і сподіваємося, що комітет подивиться епізод покадрово і розбереться, – підкреслює Харитончук.

А що скаже КДК? Рішення очікується до матчу 2-го туру УПЛ між Шахтарем і Арсеналом, який пройде 29 липня.

Матч Динамо – Шахтар відбудеться 3 серпня у Києві.

Читайте також