Невиразний Вест Гем з Ярмоленком у складі поступається Брайтону

22:58, 05 жовтня 2018

Після серії вдалих матчів на Вест Гем чекав “холодний душ” від Брайтона.

Після матчів з Евертоном, Челсі та Манчестер Юнайтед, виїзд до Брайтона міг здатися легкою прогулянкою, судячи з календаря Молотобойців. У дійсності ж Брайтон – непоступлива команда, у якої вдома важко грати будь-кому. Вест Гем – свідок: минулого сезону Залізні двічі поступалися Чайкам.

Незручність для Вест Гема Брайтон підтвердив вже у першому таймі гри з лондонцями. Щільний захист господарів не дозволив команді Пеллегріні створити жодного насправді небезпечного моменту за перші 45 хвилин (можна лише згадати оригінально розіграний кутовий, після якого удар злету від Арнаутовича заблокував захисник Брайтона).

Щодо гри в атаці, то Брайтон не був особливо креативним і скористався по суті єдиним своїм шансом. Ярмоленка запресингували в центрі поля, відібравши м’яч, запустили по флангу Берама Кайала, який прострілив точно на ногу Гленна Маррея. 1:0.

У першому таймі Вест Гем намагався будувати майже всі свої атаки через фланг Андрія Ярмоленка, куди зміщувався Арнатович. Проте всі намагання створити бодай один гольовий шанс були марними (того ж Ярмоленка зустрічали по 2-3 гравці).

Після перерви Вест Гем взяв гру під свій контроль і почав створювати моменти. Спочатку Ярмоленку трохи не пощастило з рикошетом після прострілу Андерсона (м’яч перелетів вище Андрія, який відірвався від опонента у грі на випередження). А потім Альбіон пробачив Бальбуена, який із меж воротарського майданчика без супротиву суперника не влучив головою по м’ячу, пробивши повз ворота.

Відсутність голів від Молотобойців змусила Пеллегріні вдатися до замін. Однією з жертв таких дій тренера Вест Гема став Ярмоленко, якого на 70 хвилині змінив Лукас Перес (до фінального свистка англійський коментатор більше не називав імені іспанця).

Героєм для команди з Лондона міг стати Арнаутович, але австрієць спочатку змарнував небезпечний штрафний, а на 89 хвилині із лінії воротарського майданчика пробив значно вище воріт після передачі партнера.

1:0 – Брайтон перетворює невдалий матч для Ярмоленка і партнерів на свою перемогу.

P.S. Із позитиву варто відзначити вдалу гру Ярмоленка на другому поверсі. Українець, залишаючись один в один проти своїх опонентів, вигравав повітряну боротьбу.

Читайте також