Ні расизму! Футбольний світ об’єднався для підтримки Кулібалі

13:13, 30 грудня 2018

Вболівальники Наполі та увесь футбольний світ виступив на підтримку Каліду Кулібалі. В матчі минулого туру Серії А проти Інтера фанати міланського клубу вдалися до расистських вигуків на адресу сенегальця.

У свою чергу сам Каліду матч так і не дограв. Захисник був вилучений наприкінці поєдинку. За 8 хвилин до завершення гри Кулібалі порушив правила в центрі поля і отримав жовту картку. Однак, емоції взяли гору і він поаплодував у бік головного арбітра, за що миттєво отримав друге попередження. Одноклубники Кулібалі одразу намагалися звернути увагу рефері на поведінку трибун, але той не змінив свого рішення. Після матчу головний тренер Наполі Карло Анчелотті став на бік свого підопічного і відзначив, що емоції сенегальця були спричинені образами з боку вболівальників.

Cам футболіст на своїй сторінці у Twitter написав: “Прикро, що ми програли, і перш за все, що я залишив свою команду в меншості. Але я пишаюсь кольором своєї шкіри. Бути французом, сенегальцем, неаполітанцем – бути чоловіком”.

Скандал миттєво розгорівся і федерація футболу Італії відреагувала достатньо оперативно. Інтер був покараний двома домашніми матчами без глядачів. Не забарились із заявою і представники УЄФА. Вони, притаманно для європейських чиновників, висловили занепокоєння проявами расизму та підтримали санкції від італійського футбольного керівництва. Підтримали сенегальця й інші відомі гравці.

Кріштіану Роналду у власних соцмережах опублікував фото із матчу проти Наполі та написав: “В усьому світі та у футболі я хочу бачити повагу. Ні – расизму і будь-яким іншим проявам дискримінації!”

Гравці Ліверпуля Садіо Мане і Мохамед Салах теж висловилися на підтримку Кулібалі. У футболі немає місця расизму, ніде немає місця расизму, – з таким закликом виступив єгиптянин.

Підтримали цю хвилю і вболівальники. Вони почали поширювати хештеги #jesuiskoulibaly, а неаполітанці на матч проти Болоньї прийшли із масками, на яких було зображене обличчя Каліду.

На трибунах можна було помітити чимало вболівальників із банерами, на яких були написані антирасистські гасла та слова підтримки для одного з улюбленців неаполітанських фанатів.

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images

Суддівський комітет, проте, не скасував вилучення Кулібалі навіть попри численні заяви від одноклубників та головного тренера Наполі щодо провокацій на адресу гравця. Тому за перемогою над Болоньєю і зворушливим перформансом сенегалець спостерігав із трибун Сан-Паоло.

Читайте також