Нікчемна ідея. На росії підготували законопроект, щоб окупувати український спорт

01:33, 08 квітня 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Чергова спроба захопити чуже.

Російський уряд розробив законопроект, який передбачає створення на окупованих українських територіях регіональні спортивні федерації, які будуть входити в російську систему спорту (змагання на всіх рівнях, присвоєння звань і розрядів).

Почесний президент рфс В'ячеслав Колосков у інтерв'ю запорєбріковим ЗМП (засобам масової пропаганди) знає про всі ризики таких безглуздих ініціатив:

Ситуація із регіонами днр, лнр, Херсонська область та Крим (тимчасово окуповані росією території – прим.ред.) складна. За конституцією (жалюгідний в плані адекватності збір правил на росії – прим.ред.) це такі ж регіони, як і Краснодар, Самара та Єкатеринбург, тому їх потрібно обов'язково інтегрувати у російський спорт та футбол. Вони мають бути прийняті обов'язково, це правильне рішення.

Photo by Getty Images

Але постає проблема з міжнародними спортивними організаціями. Наприклад, у ФІФА та УЄФА всі ці чотири регіони юридично перебувають під контролем УАФ. Потрібно буде дуже обережно працювати з міжнародними організаціями, щоб ні в кого не було запитань до нашого спорту.

Сподіваємося, що ФІФА, УЄФА та інші міжнародні спортивні організації відреагують на злочинні дії росії.

Читайте також: Виконував навіс, а вийшов ФЕНОМЕНАЛЬНИЙ гол! ВІДЕО шаленого м'яча, який шокував Інтер

Читайте також