Німеччина – Мексика. Мексиканська стіна для німців

18:53, 17 червня 2018

Матч екстракласу між Німеччиною і Мексикою відбувся в групі F

Зустріч чемпіонів світу 2014 року проти Мексики розпочалася без розкачки. Вже на першій хвилині номінальні гості могли відкривати рахунок, але Боатенг у відчайдушному підкаті заблокував удар гравця збірної Мексики. Відповідь від команди Льова прийшла на 3 хв, але Вернер не зміг поцілити в дальній кут воріт Очоа. Взагалі мексиканський страж воріт, як і його колега у збірній Німеччини Нойєр, впевнено розбирався з небезпечними, на перший погляд, пострілами суперника.

Озіл і партнери швидко заволоділи ініціативою і почали здійснювати тиск на оборонні побудови команди Хуана Карлоса Осоріо. Швидкі мексиканці зробили ставку на контратаку  – і ця ставка зіграла на 34 хвилині зустрічі. Блискавична атака зелених завершилася точним ударом Лосано в кут воріт Нойєра.

фото Getty Images

Майже одразу Кроос міг зрівняти рахунок, але його удар зі штрафного Очоа у блискучому сейві перевів у поперечку, а далі захисники нівелювали загрозу.

Після перерви Льов вдався до тактичних змін, аби врятувати гру. Хедіру змінив Ройс на 60 хвилині, а замість Платтенхардта на 80 хвилині вийшов Гомес – ВА БАНК! В загальному картина гри не змінювалася всю другу половину зустрічі. Німецька машина раз по раз врізалася у захисну стіну мексиканської збірної.

Мексика вистояла під неймовірним тиском від збірної Німеччини, проблеми якої продовжуються. Виграти без голів Чемпіонат світу не вдасться.

Читайте також