Нова казка Ліги Чемпіонів. Аталанта Малиновського знищила Валенсію

00:02, 20 лютого 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Після сенсаційних результатів матчів першого ігрового дня 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів на вболівальників чекали протистояння Аталанти з Валенсією та Тоттенгема з Лейпцигом.

Українських фанів найбільше цікавив матч у Мілані, адже за Бергамасків виступає Руслан Малиновський. На жаль, українському півзахисникові вже звично не знайшлося місця у стартовому складі команди. Та і загалом Гасперіні дещо здивував кадровими перестановками в атаці: у запасі залишився Сапата, на вістрі вийшли Гомес та Ілічич, а під нападниками опинився Пашалич.

Історичний момент Аталанти

Саме Пашалич мав виводити Аталанту вперед вже на 8-й хвилині матчу. Ілічич віддав класну передачу у штрафний майданчик на Пашалича, якого абсолютно загубили захисники, але хорват не зміг переграти голкіпера. Доменек врятував свою команду від гола.

Та вже на 16-й хвилині Бергамаски таки забили швидкий м’яч. Гомесу дали дуже багато простору на лівому фланзі, аргентинець спокійно увійшов до штрафного майданчика і прострілив на дальню стійку. Хатебур чудово випередив Гайя та вколотив м’яч у ворота — 1:0 і це перший гол Аталанти в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Перший за усю історію клубу!

Валенсія відповіла дуже небезпечним моментом. Торрес легко проскочив у штрафний майданчик на лівому фланзі та сильно пробив у ближній кут. Стійка! Від пропущеного м’яча Аталанту врятував Паломіно, який у підкаті дещо змінив траекторію польоту м’яча. Ще одним “дзвіночком” для підопічних Гасперіні став прорив по лівому флангу Гедеша. Але після його удару м’яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійки.

Слово за лідером Аталанти

Наприкінці першого тайму Ілічич нагадав, хто ж зараз є справжнім лідером Аталанти. Словенець отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, класно прикрив м’яч корпусом і сильно пробив з неробочої правої під поперечку. Це був мегапостріл, з яким голкіпер не впорався, хоч і дещо зачепив м’яч. Ілічич зробив рахунок 2:0 і забив свій 16-й м’яч цього сезону!

Другий тайм розпочався з двох доволі небезпечних моментів. Спочатку Гомес видав класний прохід по флангу і міг забивати, а потім ударом відповів Солер.

Натяк на чвертьфінал

Вагому заявку на прохід до наступного етапу Бергамаски зробили вже на 57-й хвилині матчу. Гомес нав’язав боротьбу на лівому фланзі, м’яч підхопив Фройлер, скористався простором, який йому гостинно надали захисники Валенсії, і з лінії штрафного фантастично поцілив у лівий від голкіпера кут — 3:0.

Майже одразу скоротити відставання міг Гомес, але з відстані двох метрів до воріт поцілив просто у голкіпера.

Розгром прийшов на 63-й хвилині. Це Хатебур пронісся правим флангом, вийшов сам на сам із голкіпером і вколотив м’яч у ворота — 4:0.

Але Валенсія все ж відповіла голом. Паломіно помилився з передачею, подарував м’яч Черишеву, який щойно вийшов на заміну. Сильний удар у нижній лівий кут воріт Голліні — і 4:1.

На 80-й хвилині на полі з’явився Малиновський і майже одразу міг забити після того, як непогано обігрався із Сапатою. Але комбінація була набагато кращою за удар українця — м’яч полетів значно вище воріт.

Аталанта продовжує дивувати у Лізі Чемпіонів. 4:1 у першому матчі з Валенсією — тому підтвердження. Чому би Бергамаскам не стати героями нової європейської казки на кшталт тогорічного Аякса?

Німецька перемога в Лондоні

У паралельному матчі Лейпциг перетворив свою хорошу ігрову перевагу лише в один забитий м’яч. Пенальті реалізував Вернер і засмутив Жозе Моуріньйо перед виїздом його команди до Німеччини. А от колега Особливого Юліан Налельсманн став наймолодшим тренером, який здобув перемогу в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Нагельсманну лише 32 роки!

Читайте також: Кому вірити? Офіційна заява керівництва Ман Сіті стосовно бану від УЄФА

Читайте також