Один крок до фіналу. Беззубий Тоттенгем Аяксу не суперник

22:59, 30 квітня 2019

Перший півфінальний поєдинок Ліги Чемпіонів Тоттенгем – Аякс відбувся у Лондоні.

Ви фанат Тоттенгема? Якщо ні, то цього вечора ви точно вболівали за Аякс. Інакше бути не може, адже команда Еріка Тен Хага за цю кампанію Ліги Чемпіонів встигла закохати в себе мільйони фанатів футболу по всьому світу.

Те, за що люди полюбили Аякс, амстердамці почали показувати з першої хвилини лондонського поєдинку. Молода (наймолодша у цій ЛЧ) і безстрашна команда з Нідерландів зі старту захопила ініціативу у протистоянні з хлопцями Почеттіно. І не минуло й 15 хвилин, як рахунок був відкритий. Ван Де Бек, який у минулому раунді засмутив на виїзді Ювентус, знову забив виїзний м’яч для своєї команди. Зієш отримав м’яч біля лінії штрафного майданчика, подивився і віддав поміж захисників на Ван Де Бека. Донні м’яч прийняв, подивився (мав вагон часу) і відправив повз безсилого Уго Льоріса – 0:1.

Домінування гостей продовжилося і після гола. Де Йонг не бачив суперників у центрі поля, виграючи всі підбирання, а Нерес, Тадич, Зієш і Ван Де Бек крутили шиї захисникам Тоттенгема. Одна із таких каруселей ледь не завершилася другим голом для Аякса. Тальяфіко віддав на Ван Де Бека, який не зіграв у м’яч, а майстерно пропустив на Тадича і відкрився. Пас серба на 6-го номера гостей був точним і Ван Де Бек опинився віч-на-віч з Льорісом. На щастя для господарів, нідерландський футболіст вирішив пробити, а не віддати передачу на самотнього Нереса – Льоріс ногами м’яч відбив (а Нерес щось емоційно розповів партнеру).

Тоттенгем за перший тайм спромігся лише на напівмоменти зі стандартів. Удари Льоренте і Альдервейрельда були небезпечні, але Онана, який більшість тайму простояв, ситуацію контролював.

Додалося головного болю Почеттіно, коли травму отримав Вертонген. Захисник Шпор зіткнувся головою з партнером і не зумів продовжити гру. Намагався, але дуже швидко йому стало зле, тож його замінив Сіссоко.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

По перерві Тоттенгем додав в атакувальних діях. Команда Почеттіно забрала м’яч під свій контроль і почала навантажувати захист Аякса подачами на Льоренте. Гості не суперечили, зробивши акцент на швидкі контратаки.

Одна із таких контратак мала завершуватися взяттям воріт Тоттенгема. Мазрауї підхопив м’яч після перехоплення, Зієш протягнув до штрафного майданчика господарів (відтерши корпусом Еріксена) і віддав на Тадича. Серб побачив партнера (Нереса) у вигіднішій позиції і відпасував на бразильця. М’яч після удару Нереса йшов точно повз Льоріса, який навіть стрибати не став. Але “на допомогу” голкіперу прийшов каркас воріт – стійка врятувала Тоттенгем від другого гола у матчі.

Останні хвилину поєдинку – сором Тоттенгема і його вболівальників. Стадіон замовк, а підопічні Почеттіно не зуміли через свою беззубу атаку (без Сона і Кейна) створити бодай один шанс, щоби зрівняти рахунок. Аякс заслужено перемагає у Лондоні і робить передостанній крок до фіналу Ліги Чемпіонів у Мадриді.

Читайте також