ОДИН – ШІСТЬ. Повна торба від Шахтаря Карпатам

20:03, 28 вересня 2018

Історичне “досягнення” Карпат у матчі з Шахтарем…

Карпати після звитяги над Динамо у Києві мали шанс стати грозою українських грандів футболу, але не склалося…  Не склалося ще у першому таймі, коли зелено-білі пропустили все, що тільки можна. Про все по черзі.

На 13 хвилині Ярослав Ракицький бомбезно виконав небезпечний штрафний, відправивши м’яч над стінкою у дев’ятку воріт Карпат. Штрафний виконаний на 10 із 10, як і симуляція Степаненка, який намалював стандарт, котрий став результативним для Шахтаря – 0:1.

Ще за 13 хвилин Тайсон геніальним пасом на Ісмаїлі розрізав всю оборону господарів. Ісмаїлі не міг змарнувати такий пас капітана і не пошкодував передачу на Фернандо, який відправив м’яч у порожні ворота Левів. 0:2

Не встигли карпатівці підняти голову, а рахунок став вже 0:3. Результативними діями відзначивася (хто б ви думали?) Карраскаль.  Колумбієць незграбно (!) прийняв м’яч у власному штрафному, скинувши його просто на ногу Мораєсу. Лідер бомбардирської гонки УПЛ збільшив свій доробок гарматним ударом у ворота Кучинського.

Футбольний буліт за декілька хвилин реалізував Марлос. Гравець збірної України отримав чудову розрізну передачу від Майкона і без проблем переграв голкіпера Карпат. 0:4.

На цьому муки господарів не закінчилися. Бородай перервав передачу Марлоса, але м’яч від ноги захисника полетів над Кучинським у сітку воріт Карпат. Автогол і 0:5 на табло – рекордна кількість пропущених м’ячів у першому таймі Карпатами в історії чемпіонатів України!

Після вдалого першого тайму Паулу Фонсека вирішив вдатися до ротації, аби поберегти сили лідерів на матч Ліги чемпіонів з Ліоном. Степаненко, Марлос і Мораєс отримали відпочинок, але й без них гірникам вдалося забити. Алан Патрік, який замінив Степаненка, віддав класну передачу на Матвієнка (універсал Шахтаря цього разу грав правого захисника), і той правою ногою надіслав м’яч у кут воріт львів’ян. 0:6.

Матч жахів для місцевих уболівальників трохи підсолодив розкішний гол Шведа. Федецький запресингував Ісмаїлі, бразилець втратив м’яч, який підхопив півзахисник Карпат. Мар’ян без роздумів пробив у дальній верхній кут воріт Шахтаря. Потягнути удар Шведа у Пятова не було шансів. 1:6.

Минулого сезону Карпати програли Вересу 1:6, цього сезону – Шахтарю… Є у Карпат така традиція.

Читайте також