Олександр Зінченко: До гри з мамою не зідзвонююся

22:05, 08 вересня 2019

У суботу в Олександра Зінченка був черговий особливий день. Він забив литовцям переможний м’яч (перший у матчі) і таким чином привітав маму із днем народження. Сергій Пейчев спіймав Олександра Зінченка вже в Україні, по прильоту у Дніпро…

– Сашо, збірна приїхала утомлена. Всі прийшли обідати. Але лише Ви з Ярмоленком догравали у карти. Хто виграв?

– Ну, це таке дурне питання))) Я не буду Андрюху принижувати, чи ще щось казати. Ранувато ще [йому], може у майбутьому… Потенціал у нього є, я бачу (говорить із дуже серйозним виразом обличчя).

– Всі відзначають гарну атмосферу у збірній. Ви – один із тих, хто її будує. У чому це проявляється? Жарти, підколи?

– Важливу роль грає почуття гумору. Але, знову ж таки, не у всіх він є, цей гумор. Але щоразу, як я приїжджаю у збірну, рівень зростає (сміється). Якби мене ще не смішили на задньому плані, було би взагалі здорово…

– Хто там заважає?

– Яремчук стояв, кривлявся.

– Вчора у Вашої мами був день народження. Ви забили м’яч, суперважливий. Душевно все було. Що вона сказала Вам?

– Вона відсвяткувала день народження у колі близьких. Вона була щаслива – я це чув у телефонній розмові після гри. Бо до гри ми не зідзвонюємося, не списуємося – це у нас така традиція. Вона була щаслива.

– Багато говорять про те, що збірна уже фактично вийшла на Євро. Я знаю. Ви максималіст. Чи дивитеся у турнірну таблицю зараз?

– Це може зіграти з нами злий жарт. Ніхто не розслабляється. У нас попереду три найвідповідальніші гри. Від них і будемо відштовхуватися. Зараз всі хлопці у гарному настрої. Я взагалі не втомився, та й хлопці теж, загалом.

– Карти зараз продовжаться?

– Думаю, що так (сміється).

Читайте також