Олександрія дотискає мужиків

17:51, 28 липня 2018

Матч команд, які почали сезон із перемоги. Олександрія та Зоря відкривали другий тур і цілком по-джентельменськи поділили час володіння ініціативою у першому таймі. Спочатку першим номером грали гості, із середини тайму – олександрійці.

Якщо Зоря за свої 20+ хвилин створила лише одну потенційно небезпечну ситуацію біля воріт Паньківа, коли після скидки п’ятою від Громова у руки голкіперу пробив Гордієнко, то Олександрія була винахідливішою.

Дивували господарі заготовками під час стандартів. Кожен наступний кутовий був не схожий на попередній. Окрім цього згадаємо удар з лінії штрафного майданчика від Поляруса – м’яч полетів вище воріт. Із реальних гольових нагод варто виокремити удар із гострого кута Западні та постріл впритул головою Сітала. В обох моментах Зорю виручив Махарадзе.

Проблемою обох команд у другому таймі стала нереалізація. Задав тон марнотратству Полярус. Хавбек олександрійців не зміг замкнути прострільну передачу партнера. Пізніше зі штрафного потужно пробивав Сілас. Підтримав партнера і Громов, Артем відкрився під закидання захисників, вирішив пробивати в дотик, але не вдало спіймав м’яч на ногу.

За крок від провалу господарі опинилися тоді, коли пас на голкіпера ледь не перехопив Громов. На щастя для гостей, Паньків встиг вибити м’яч. Відповіла Олександрія повноцінною навалою. Град навісів, атак другим і третім темпом накрив штрафний майданчик Зорі. З усієї цієї активності відзначимо дальній і не точний удар Грицука.

Близьким був до гола все то же Грицук ще за 15 хвилин. Пономар виграв верховий м’яч і зробив скидку на Василя, а той боковими ножицями намагався пробити Махарадзе, але у площину воріт не влучив. На останні хвилини Зоря ще й залишилася у меншості – травму отримав Громов, а замін у Вернидуба вже не залишилося. Тільки Артем залишив поле, як Олександрія забила. Банада протис на дальній стійці Хомченовського і відкрив рахунок. Пропущений м’яч остаточно декласував Зорю, яка якщо і мала бажання відігратися, сил на це у гостьової команди просто не залишилося. Мінімальна, складна, але заслужена перемога Олександрії 1:0.

Читайте також