Оновлений рейтинг трансферної вартості: Зінченко у мінусі, Малиновський у плюсі

17:11, 01 січня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Ресурс transfermarkt.de підготував новорічне оновлення цін на футболістів. Серед українців є як ті, хто істотно втратив, так і ті, хто приємно набрав

Найбільше знизилася ціна на гравця Манчестер Сіті Олександра Зінченка. За рік його вартість впала на 10 мільйонів і становить зараз 20 мільйонів євро. Що не дивно, зважаючи на втрату українцем місця в основі команди Гвардіоли.

Другим подешевшанням 2020 року став теж далеко не основний у своєму Вест Гемі Андрій Ярмоленко. Його ціна зменшилася на 7,5 мільйонів. А це рівно половина від його вартості у грудні 2019-го. Тепер атакувального півзахисника збірної України можна отримати за 7,5 млн євро.

З 11 до 7 мільйонів євро впала ціна на Марлоса. Три мільйони за рік зі свого цінника зняв Ярослав Ракицький, Зеніт якого з тріском провалив лігочемпіонівську кампанію цього сезону. Тепер за оборонця дають не більше 7 мільйонів євро. Марлос став не єдиним з Шахтаря, хто відчув регрес. Тарас Степаненко за рік втратив у ціні 2 мільйони. Тепер його трансферна вартість оцінюється у 8 млн євро. Денис Гармаш – мінус півтора.

Але є і позитивні новини.

Найдорожчі українці УПЛ, скріншот з transfermarkt.de

Загалом за рік найбільший прогрес у грошовому еквіваленті продемонстрував Руслан Малиновський. З 15 мільйонів ціна хавбека Аталанти зросла до 21-го мільйона – тобто, плюс 6 млн за рік. Якісний стрибок на 4 мільйони зробив Микола Матвієнко – ціна на гравця Шахтаря за рік зросла з 5 до 9 мільйонів. На 4 мільйони подорожчав також Владислав Супряга (з 3 до 7 млн). Плюс три мільйони у Віталія Миколенка.

Читайте також: Варіантів більшає. Ще один легіонер у центр поля Динамо і Ман Сіті хоче здивувати! Клуб Зінченка готовий викласти 100 мільйонів за гравця, який не виграв жодного трофея

Читайте також