Операція натуралізація. Зірка Барселони отримає потрібний паспорт

12:35, 19 вересня 2019

Футболіст Барселони найближчим часом змінить громадянство.

16-річний Ансу Фаті вже в п’ятницю, 20 вересня, отримає іспанський паспорт. Процедуру отримання громадянства для гравця Барселони спростили. Про це повідомляє AS.

Федерація Футболу Іспанії хоче заявити Ансу Фаті на Чемпіонат Світу U-17, що відбудеться у Бразилії із 26-го жовтня до 17-го листопада. Тренер збірної Іспанії  U-17 Давід Гордо розраховує на хлопця:

У мої плани входить, щоб Ансу зіграв у Бразилії. Я сподіваюся, що ми можемо розраховувати на нього

Щоправда, у Барселоні такій новині не дуже тішаться. Адже через участь в Чемпіонаті Світу U-17 Фаті пропустить домашнє Ель Класико у 10-му турі Примери. Матч відбудеться 27 жовтня.

Ансу Фаті народився в Гвінеї-Бісау. Втім, із самого дитинства хлопець проживає в Іспанії. За Барселону юнак вже зіграв 4 матчі, забив 2 м’ячі та зробив 1 асист.

Нагадаємо, бразилець Жуніор Мораєс отримав українське громадянство та одразу отримав виклик в збірну України. Натомість збірна Португалії та Люксембургу наполягала на тому, що натуралізація бразильця незаконна, і команді Шевченка слід зарахувати технічну поразку у матчах з цими збірними. Федерація Футболу Люксембургу подала офіційну скаргу до УЄФА! Але Україна справу виграла! 

Читайте також