Перемога імені Безбородька. Десна-Маріуполь 2:0

15:12, 27 жовтня 2018

Увірватися до першої шістки або закріпитися у першій шістці – такі різні завдання стояли перед Десною та Маріуполем у матчі 13-го туру.

Минулий матч Десни та Маріуполя закінчився майже розгромною перемогою чернігівців 4:1. І це – на виїзді. Але, дистанцію усього чемпіонату Десна проходить не так ефектно – лише 9 місце у турнірній таблиці. Чого не скажеш про Маріуполь, який займає 5 сходинку і показує трьохматчеву серію без поразок.

Десна вже з перших хвилин зробила прекрасний натяк на перемогу у матчі: на 5-й хвилині Безбородько сам протягнув м’яч зі своєї половини поля, перед штрафним майданчиком хитнув захисника і прекрасно пробив у дальню дев’ятку. Гальчук у цій ситуації не зміг нічого зробити.

Пропустивши, Маріуполь почав більше контролювати м’яч, але це не давало результату, оскільки чернігівці дуже компактно грали в обороні.

Гравці Десни добре вибігали в контратаки. Одну з таких міг завершувати Хльобас: його удар був хоч і сильним, але прямо у воротаря приазовців. 

І далі найактивнішим був Дмитро Хльобас – його прориви у штрафний майданчик суперника виглядали дуже небезпечно. Нападник Десни за рахунок дриблінгу і швидкості легко проходив захисну лінію Маріуполя.

Після дуже суперечливого моменту з рукою Тищенка у власному штрафному майданчику, Маріуполь вибіг у контраатаку, яку повинен був завершувати Вакула. Півзахисник приазовців прибрав одного захисника Десни, але на допомогу прилетів у підкаті другий захисник, перевівши м’яч на кутовий.

Головний арбітр матчу Олександр Дердо вирішив бути послідовним наприкінці першого тайму, не поставивши пенальті вже у ворота Десни за гру рукою.

Перед свистком на перерву Денис Фаворов міг зняти напругу і подвоїти рахунок у матчі. Але, гравець Десни неправильно розпорядився м’ячем у перспективній контратаці 3 в 3.

Безбородько став героєм і початку другого тайму. Він скористався помилкою Бикова, видав хороший спринт і переправив м’яч у ворота Гальчука.

Наступна атака була знову за чернігівцями. Артем Фаворов потренував свій удар зі штрафного – вийшло дуже небезпечно, але воротар приазовців був на місці.

Маріуполь намагався більше контролювати м’яч і позиційно атакувати. Та це майже не приносило користі. Натомість, Десна продовжувала гнути свою контрааткувальну лінію: Хльобас, Картушов та Безбородько виглядали дуже пристойно у такій грі.

Олександр Бабич намагався всіляко змінити малюнок гри своєї команди, використавши усі свої заміни вже до 70-ї хвилини матчу.

Під закінчення матчу приазовці почали діяти простіше – шукали навісами нападників команди. Така тактика теж не принесла бажаного результату. Десна добре захищалася і змогла використати свої моменти.

Фото: ФК Маріуполь

Герой зустрічі Безбородько піднімає свою команду на шосту сходинку турнірної таблиці. Маріуполь, поки що, залишається на п’ятій сходинці.

Читайте також