Перемога на жилах. Резерв збірної України дотиснув Естонію

20:50, 14 листопада 2019

Товариський матч – час для експериментів. Андрій Шевченко активно використовує гравців, які мали обмаль шансів у матчах відбору, саме у спарингах. Так було і цього разу. Серед постійних гравців основи, що вийшли на матч з Естонією, можемо назвати хіба Матвієнка і Ярмоленка.

Швидкий момент

Здавалось, команди розпочнуть спокійно і без атакувальних спалахів. Але вже на четвертій хвилині збірна України отримала відмінну можливість забити. Андрій Ярмоленка увійшов до штрафного майданчика та елегантним пасом підключив на фланзі Болбата. Захисник Шахтаря прострілив, але м’яч після удару головою Бєсєдіна неймовірним чином парирував голкіпер Естонії.

Після цього гра заспокоїлася і фактично до 20-ї хвилини з боку обох команд не було жодної небезпеки. Збірна України мала величезну перевагу у володінні м’ячем – понад 70%. Але здебільшого це були поперечні передачі на чужій половині поля. Дуже важко функціонував центр поля. Повністю оновлене тріо Сидорчук – Коваленко – Шахов діяли не синхронно і часто не могли знайти потрібні позиції.

Шанси Соболя

До перерви було ще три небезпечні удари від українців. Двічі бив Соболь. Спочатку із дальньої відстані, а згодом із меж штрафного майданчика. Однак, в обох випадках м’яч полетів повз ворота. Ще раз загрожував володінням естонців Коваленко. Півзахисник Шахтаря виконував штрафний удар, але в площину теж не влучив.

Дебют Іванісені

Після перерви Андрій Шевченко одразу провів чотири заміни. На поле вийшли Іванісеня, Шабанов, Безус і Буяльський. Збірна України додала в пресингу та швидкості. Моментами у власному штрафному майданчику перебувало одразу 8 гравців Естонії. Та створити дійсно гольовий момент довго не вдавалося. Простріл Соболя та дальній удар Безуса результатів не принесли. Україна продовжувала кружляти навколо штрафного майданчика суперника, але гостроти в діях команди Шевченка практично не було.

Натомість своїм шансом відповіли гості. Зеньов з-під Соболя пробив з лінії штрафного майданчика, і м’яч пролетів трохи вище поперечки. Аж на 79-й хвилині українці створили гольовий момент. Швед змістився із флангу і виконав м’який черпачок до штрафного. На передачу відкривався Бєсєдін, але його випередив захисник і ледь не зрізав м’яч у власні ворота.

Гол на 90 плюс…

Вже у компенсований час Безус заробив потенційно небезпечний штрафний удар по центру воріт за пару метрів до півкола. Сам півзахисник Гента виконав удар. М’яч після рикошету від стінки залетів у кут воріт. Ледь не одразу Естонія відповіла гострим ударом Васільєва здалеку – м’яч просвистів поруч із дев’яткою.

1:0 – збірна України мінімально перемогла Естонію у Запоріжжі. На черзі – Сербія у Белграді.

Читайте також