Перемогу приніс автогол. Іспанія не залишила шансів Італії у матчі Євро-2024. ВІДЕО

23:55, 20 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У центральному матчі чергового ігрового дня на чемпіонаті Європи Іспанія грала з Італією.

Фурія Роха з перших хвилин взяла м'яч під контроль і домінувала у першому таймі. Уже на другій хвилині міг забивати Родрі, але Джанлуїджі Доннарумма дістав м'яч із-під поперечки після удару півзахисника іспанців.

Потім свою нагоду мав Ніко Вільямс. Після навісу з флангу він пробивав головою, але м'яч пройшов поруч зі стійкою.

Loading...


Усередині тайму Доннарумма ще двічі врятував Італію. Спочатку, він потягнув удар від Морати з близької відстані, а потім дістав м'яч з-під поперечки після пострілу Фабіана Руїса. 

Загалом протягом першої половини зустрічі іспанці 9 разів пробили по воротах суперника, з них 4 в площину. Італійці мали взагалі один удар у бік воріт від К'єзи і жодного в площину за стартові 45 хвилин.

По перерві іспанці продовжили свою домінацію і ледь не забили на 52-й хвилині. Кукурелья віддав майже на лінію воротарської зони на Педрі, але той примудрився з близької відстані пробити повз ворота.

Та 55-й хвилині підопічні Де ла Фуенте таки вийшли вперед у рахунку і в цьому їм дуже допоміг суперник. Після прострілу з флангу і декількох торкань від Морати та Доннарумми центральний захисник Італії Калафйорі зрізав м'яч у власні ворота – 1:0.

Loading...


Згодом дуже небезпечно з дальньої відстані пробивав під поперечку Мората, але Доннарумма перевів на кутовий.

На 70-й хвилині ледь не відзначився шедевральним голом Ніко Віяльмс. Він змістився з лівого флангу ближче до центра і крутив у дальній кут – лише поперечка врятувала італійців від пропущеного м'яча.

На 86-й хвилині гравці збірної Італії завдали перший удар у площину воріт Унаї Сімона. Після подачі з кутового легко пробив пробив Крістанте.

На останніх хвилинах матчу Айосе Перес двічі виходив фактично віч-на-віч із Доннаруммою, але в обох випадках голкіпер збірної Італії був на висоті.

Поєдинок так і завершився перемогою Іспанії з рахунком 1:0. Завдяки цьому тріумфу Фурія Роха набирає 6 очок і достроково виграє групу B. У збірної Італії 3 пункти, а Албанія та Хорватія мають по одному балу.

Читайте також: Величезна втрата? Один із лідерів команди Реброва може не зіграти зі Словаччиною

Читайте також