Аякс матиме перевагу в матчі з Тоттенгемом

13:39, 19 квітня 2019

Молодь Аякса залишила поза Лігою Чемпіонів спочатку Реал, а тепер і Ювентус. А Тоттенгем у надскладному поєдинку зумів вибити з найпрестижнішого турніру в Європі одного з фаворитів – Манчестер Сіті. У півфіналі Аякс протистоятиме підопічним Маурісіо Почеттіно.

Для Аякса вихід до півфіналу – це дійсно історичне досягнення. Це чудово розуміють в Нідерландах, тому і вирішили перенести цілий тур в Ередивізі задля того, щоб підопічні Тен Хага могли краще підготуватися до півфінального поєдинку. 28-го квітня Аякс мав грати матч 33-го туру чемпіонату Нідерландів із Де Графсхапт. Але його вирішили перенести. Бо наступного дня команді Тен Хага вже необхідно вирушати до Лондона.

Це неабияка перевага для Де Ліхта і компанії, адже у їхнього суперника на носі ще один надскладний поєдинок з Манчестер Сіті. Тільки тепер в АПЛ. Потім буде Брайтон, з яким не має виникнути проблем. І нарешті, за два дні до домашнього матчу з Аяксом, Шпори проведуть поєдинок з Вест Гемом.

Натомість Аякс зіграє всього два матчі в Ередивізі: із середняками Гронінгемом і Вітессом (колишньою командою українця Дениса Олійника).

У Федерації Футболу Нідерландів пояснюють:

Ми не просто хочемо збільшити шанси Аякса на перемогу у півфіналі. Ми хочемо допомогти всьому нідерландському футболу, адже Аякс представляє нас в Європі. Це дуже важливо. Ми вдячні всім командам чемпіонату, що з розумінням поставилися до такого рішення. Графік не всіх влаштовував, але варто пам’ятати, що це допомога не лише Аяксу, а всьому футболу в нашій країні.

І хоч бразильська зірка Рональдіньйо впевнений, що саме Шпори здобудуть Кубок Ліги Чемпіонів. Та все ж не варто забувати, що Тоттенгем наразі залишився без свого лідера Гаррі Кейна. А герой чвертьфінального поєдинку – Сон – пропустить перший матч з нідерландцями через дискваліфікацію.

Нагадаємо, перший півфінальний поєдинок Ліги Чемпіонів відбудеться 30 квітня на новому стадіоні Тоттенгема.

Читайте також