Пішов непереможним. Золота ера Зідана в Реалі закінчилася

14:11, 31 травня 2018

Зінедін Зідан прощається з мадридським Реалом.

Прес-конференція Флорентіно Переса і Зінедіна Зідана була наче грім серед ясного неба, адже лише декілька днів тому Зідан разом із командою святкував історичну звитягу у Лізі Чемпіонів на чемпіонському параді в Мадриді.

Флорентіно Перес не приховував свого смутку, а сам Зідан із сумом в очах спробував пояснити шокованим журналістам своє рішення:

Я люблю цей клуб і президента, який дав мені шанс грати і тренувати клуб моєї мрії. Але все змінюється, і тому я вирішив піти.

Флорентіно Перес взяв слово:

Після перемоги в Лізі Чемпіонів це рішення було неочікуваним. Це сумний день для мене, для фанатів та гравців. Зідан знає, що я хотів бачити його, як гравця і як тренера нашої команди. Я б хотів, щоб він залишився назавжди. І я б хотів його переконати залишитися, але я знаю, що це його остаточне рішення.

Я хочу нагадати йому, що цей клуб – це його дім і родина.

 

фото Getty Images

Зідан спробував обгрунтувати свій намір:

Я думаю, що гравцям потрібні зміни, але я маю їм подякувати, бо щодня вони боряться за дуже високі очікування, покладені на цей клуб. Ми зажди хочемо більшого, але я не можу просити більшого з цих гравців. Саме зараз час для них почути інший голос в роздягальні. Це не так просто – залишитися тут. Я думаю, що буде важко продовжувати перемагати, якщо б я залишився.

Команда вже знає. Я не розмовляв індивідуально з кожним, але вони всі отримали повідомлення. Я говорив із Серхіо Рамосом. Він, як особистість і капітан, був завжди поряд, Серхіо поважає моє рішення. Він побажав мені удачі. Рамос – лідер, капітан і це було велике задоволення – розділити ці три роки з ним.

Екс-наставник вершкових зазначив, що зараз не має бажання тренувати іншу команду. Головними претендентами на місце тренера Реала називають Венгера, Почеттіно, Конте, Льова, Сімеоне.

Читайте також