Платіні, арешт і Чемпіонат Світу в Катарі. Усі обставини великої корупції

10:32, 19 червня 2019

Колишній президент УЄФА і за сумісництвом корупціонер Мішель Платіні вже на волі. Віце-президента ФІФА було затримано у вівторок зранку, 18 червня, за підозрою у причетності до корупційного скандалу щодо місця проведення Чемпіонату Світу 2022 року.

За повідомленням The Sun, Платіні тримали під вартою близько 24 годин. Його допитали французькі поліцейські у справі розслідування заявки Катара на проведення Чемпіонату Світу-2022. У поліції детально вивчають усі зустрічі напередодні голосування, зокрема обід у Єлісейському палаці 23 листопада 2010 року, який відбувся за 10 днів до голосування. На обіді були присутні Саркозі, Платіні і емір Катару Тамім бін Хамад Аль Тані.

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Адвокат Платіні заперечує арешт свого підопічного. А затримання він пояснює тим, що колишній президент УЄФА виступав як свідок у цій справі, але жодним чином не як обвинувачений. Сам Платіні ніколи не приховував того, що голосував за Катар. Але він категорично заперечує будь-які порушення правил під час голосування.

Голова британського комітету з цифрових технологій, культури, медіа та спорту Даміан Коллінз наполягає на переголосуванні за країну-господарку Чемпіонату Світу.

Підтримую петицію членів Парламенту, Європарламенту та інших представників, щоб повторно провести заявку на Чемпіонат Світу 2022.

Також Коллінз зробив досить радикальну заяву:

Якщо буде доведено, що Катар порушив правила, тоді до них будуть застосовані жорсткі санкції, зокрема й перенесення турніру. Катар має бути позбавлений права на проведення ЧС-2022, якщо голоси дійсно куплені.
 

До слова, французи проводять це рослідування в додаток до рослідування ФІФА, яким займаєтсья генеральний прокурор Швейцарії. Тож, залишається чекати результатів…

Читайте також