Побачив Мессі і перейшов у Карпати

14:42, 28 січня 2019

Склад львівських Карпат поповнив екс-гравець Гранади та Барселони Б. Мартін Хонгла – вихованець камерунської футбольної академії Блеза Нкуфо. У 17-річному віці переїхав до Іспанії та уклав професійний контракт із Гранадою.

Виступи на Піренеях розпочав із резервної команди. Вже навесні сезону 16/17 Мартін був переведений до складу першої команди і до кінця сезону провів 10 матчів у Примері. До слова, в той час у складі Гранади виступав Артем Кравець. Щоправда разом із українцем Хонгла зіграв тільки 3 матчі. Після вильоту Гранади із найвищого дивізіону Хонгла втратив місце у складі і взимку відправився в оренду до Барселони Б.

Але і у другій команді каталонців був лише гравцем ротації і за півсезону зіграв всього 6 матчів, з яких тільки 3 розпочав у старті. Першу частину сезону 18/19 Хонгла відіграв у другій команді Гранади в Сегунді Б. Мартін є доволі універсальним гравцем. Хонгла може закрити одразу три позиції. Однак, найкомфортніше почувається в амплуа центрального оборонця. Утім, частину матчів камерунець провів на позиціях опорника та центрального півзахисника.

Мартін Хонгла став першим зимовим придбанням Карпат. До львівського клубу 20-річний гравець приєднався на умовах річної оренди з правом викупу. Разом з тим, львів’яни втратили вже двох футболістів: Данило Сікан перейшов до Шахтаря, а Орест Лебеденко поповнив склад іспанського Луго. Крім цього, ходять небезпідставні чутки про продаж Мар’яна Шведа до Селтика.

Читайте також