Побудували за 10 мільйонів, а віддали за 290 тисяч! В Україні “продали” відомий стадіон

13:38, 15 січня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Продали арену на дивних торгах

Вигідна покупка. Саме так можна назвати придбання стадіону Ювілений у Сумах компанією ТОВ “Північ Агро Сервіс”, бенефіціаром якої є Бондаренко Сергій Миколайович (президент аматорської команди Вікторія з села Миколаївка Сумської області). Арену, яка приймала фінал Кубка України 2009 року Динамо – Ворскла і Суперкубок України 2011 року Динамо – Шахтар, продали з аукціону за 8 мільйонів 120 тисяч гривень (приблизно 290 тисяч доларів за теперішнім курсом).

Найцікавіше, що ТОВ “Північ Агро Сервіс” (засноване у вересні 2019 року зі статутним капіталом у 10 000 гривень) виграло аукціон за виконавчим провадженням.

Аукціон провели лише з третьої спроби. Адже два перші рази покупця на стадіон (права у розмірі 99,9824% належали ТОВ “Сумиспортінвест”, яке було в свою чергу належить державному боржнику АТ “Сумське НВО”), який виконавча служба через експертів оцінила в 14 мільйонів гривень, не знайшлося. На третю спробу провести аукціон стартову суму було зменшено до 5 мільйонів 400 тисяч. Саме на цьому аукціоні перемогу зі ставкою у 8 мільйонів 120 тисяч здобуло ТОВ “Північ Агро Сервіс”.

Стадіон Ювілейний було побудовано у 2001 році за 50 мільйонів гривень (10 мільйонів доларів за курсом валют тих часів). Проте через борги по заробітній платні в АТ “Сумське НВО” (на суму 179,4 мільйони гривень) виконавча служба арештувала майно боржника і виставила на продаж. Зловживання владою і розтрата майна – саме за цими статтями поліція проводить розслідування схеми продажу стадіону Ювілейний. Але поки представники АТ “Сумське НВО” називають дії виконавчої служби рейдерським захопленням, арена переходить у власність аматорського футбольного клубу, який найближчим часом може зробити ривок у професіонали.

Читайте також: Епічний фейл, який не одразу помітили. Топ-клуб Серії А заплатив не тій команді

Читайте також