Початок покладено. Збірна України перемагає Швейцарію у складному матчі

22:38, 03 вересня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Збірна України на Арені Львів приймала Швейцарію.

Андрій Шевченко у стартовому складі випустив одразу двох новачків: ліворуч у захисті вийшов Михайличенко, а праворуч – Тимчик.

Перший небезпечний момент у матчі створили господарі поля на 10-й хвилині. Малиновський прийняв м’яч біля штрафного майданчика і потужно пробив у стійку. Першим на добиванні опинився Андрій Ярмоленко, але український півзахисник не влучив у площину воріт.

Та за декілька хвилин Ярмоленко таки забив. Малиновський віддав гарну розрізну передачу з центра поля на Тимчика, який робив забігання по правому флангу. Захисник збірної України увійшов до штрафної зони і завдав удару з гострого кута. Зоммер відбив перед собою, і м’яч знову опинився у ногах Тимчика, який віддав на порожні ворота Ярмоленку. Півзахисник Вест Гема винахідливо крутнувся довкола власної вісі і неочікувано для оборонців пробив п’ятою – 1:0.

Збірна України намагалася грати у комбінаційний футбол і розігрувати м’яч, а не просто вибивати його вперед. Однак, в декількох моментах підопічні Шевченка дуже гостро обрізалися. На щастя, швейцарці не змогли якісно використати ці нагоди.

Та все ж залишити свої ворота сухими П’ятову не вдалося. Сеферович отримав м’яч біля штрафного майданчика збірної України. Нападник прибрав Зінченка і з лівої ноги сильно пробив у кут воріт. П’ятов не зміг дотягнутися до м’яча – 1:1. За такого рахунку команди пішли на перерву.

Другий тайм

Початок другої половини зустрічі був за гостями. Чудовий шанс змарнував Варгас. Після подачі Штеффена з правого флангу півзахисник збірної Швейцарії пробивав головою з лінії воротарської зони. Та м’яч після його удару влучив у стійку.

На цей момент швейцарців господарі відповіли голом в середині тайму. Ярмоленко перевів м’яч на лівий фланг на Михайличенка. Захисник обробив м’яч і скинув на Зінченка, який у дотик з кута штрафного майданчика розкішно закрутив у дальню дев’ятку – 2:1.

Збільшити перевагу України міг Мораєс. Зінченко перехопив м’яч в центрі поля і віддав на Яремчука. Нападник підійшов до штрафного майданчика і пробив по воротах. Хоч захисники заблокували цей постріл, м’яч після рикошету відлетів до Мораєса, який не зміг по ньому як слід влучити.

Тож збірна України перемагає команду Швейцарії у надскладному поєдинку з рахунком 2:1. В іншому матчі дня Ліги А іспанці вирвали нічию у німців на 90+6 хвилині.

Наступним суперником українців у Лізі Націй стане Іспанія, з якою підопічні Шевченка зустрінуться 6-го вересня.

Читайте також: Манчестер платить. Червоні Дияволи зробили пропозицію відкриттю сезону та Наполеонівські плани. Орендований динамівець вражає амбіціями

Читайте також