Поїхав на передову і все зрозумів. Українець, який грав на росії, прозрів

12:43, 01 серпня 2022
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Ексгравець збірної України перестав спілкуватися навіть з росіянами, які все розуміють.

Колишній гравець Динамо, Волині та московського Локомотива Тарас Михалик розповів у інтерв'ю Fanday про своє спілкування з росіянами:

Останні два місяці я перестав відповідати на дзвінки з росії, хоча мені дзвонять адекватні люди, які розуміють ситуацію. Експартнери по Локомотиву телефонували, і не один. Хтось пропонував допомогу, хтось – житло у Грузії та Іспанії. Але мені прикро, що зі мною зв'язалися лише 20% з тих, про кого я думав. Багато людей просто бояться висловитися.

Photo by Getty Images

Не хочу називати прізвища, бо з ними це може зіграти злий жарт. Мене дратує, коли кажуть, що на росії за це можуть посадити. У нас щодня гинуть люди! Дещо різні ситуації, правда?! Останні два місяці я перестав відповідати на дзвінки з росії, хоч мені дзвонять адекватні люди, які розуміють ситуацію. Деякі з ексфутболістів Локомотива навіть виходили на мітинги проти війни у ​​москві. Вони також намагаються пояснювати іншим футболістам, які підтримують політику путіна, що у нас війну, знищення українського народу, а не якась "спецоперація". Трьох вдалося переконати. У мене на це терпіння не вистачило б. Але коли я почав їздити на передову, мене різко обрубало, не хочу з ними більше спілкуватися.

Я не можу зрозуміти позицію Тимощука, коли триває повномасштабна війна, його батьки у Луцьку, а він там. Зараз не може бути сірого, є лише біле та чорне. Я теж грав на росії після 2014 року, але тоді була не повномасштабна війна. Згодом я почав вникати в ситуацію, спілкуватися з хлопцями на фронті. Вони мені сказали: "Окей, ми знаємо твою позицію. Ти нам допомагаєш, чим можеш. Претензій до тебе не маємо". Але тоді про це не можна було говорити, бо я був на росії. Ніхто про це не знав. Я розумів, що будь-якої миті все може закінчитися погано для мене, якщо там дізнаються. Я все намагався робити тихо. Пам'ятаю, як Зозуля передав мені книгу "Аеропорт" про наших кіборгів, і я не знав, де її сховати на базі, щоби ніхто не побачив. Я не знаю, на що здатні люди з ватою в голові.

Читайте також: Втекти від російського знущання? Гравець збірної України заявив про бажання змінити клуб

Читайте також