Про те, що важливіше за футбол

17:09, 21 серпня 2018

Автор Дарія Яструб

Кажуть, футбол – це більше, ніж гра, це життя. Але іноді відомі футболісти стикаються з чимось таким, що змушує їх забути про улюблену гру.

Це три дещо схожі історії Давіда Сілви, Леонардо Бонуччі та Артуро Відаля. Гравців топ-рівня, які в певний період свого життя думали про футбол в останню чергу.

5 жахливих місяців Давіда Сілви

У грудні 2017 року 31-річний півзахисник Манчестер Сіті Давід Сілва вперше став батьком. Сталося це набагато раніше, ніж очікували. Син Матео народився шестимісячним. Спеціалісти з лікарні Каса де Салюд у Валенсії підключили його до апаратів життєзабезпечення. Упродовж 5 місяців він перебував під наглядом медиків і щодня боровся за життя.

Через від’їзди до Валенсії півзахисник Манчестер Сіті пропустив декілька матчів у Прем’єр-Лізі. У місцевих ЗМІ пояснювали: особисті причини. Головний тренер містян Пеп Гвардіола підтримав Сілву: «Давід може їхати, якщо йому треба. Він хоче залишитися й допомогти команді, але сім’я – це найголовніше у житті».

Був відсутній Давід Сілва і в розташуванні збірної навесні перед товариськими матчами з Аргентиною та Німеччиною. Він поїхав до Валенсії, адже 15 травня 2018-го Матео виписували з лікарні.

Скріншот із твіттера Давіда Сілви

А вже цього сезону після матчу з Хаддерсфілдом, який для Давіда став 250-м у футболці Манчестер Сіті, футболіст виніс малого на руках…

Getty Images

Після одужання сина Сілва зробив собі татуювання на лівій руці: фото малюка Матео із написом “never surrender” (ніколи не здавайся).

Фото з твіттера Давіда Сілви

Кар’єра Бонуччі під загрозою

У липні 2016-го саме під час Чемпіонату Європи у Франції центрбек туринського Ювентуса і збірної Італії Леонардо Бонуччі ледь не завершив кар’єру. Причиною цього стала серйозна хвороба його молодшого сина Маттео. Упродовж півроку хлопець переніс декілька операцій. На прес-конференції перед матчем з Іспанією на Євро-2016 Леонардо Бонуччі заплакав, відповідаючи на запитання журналіста. За його словами, він не міг думати про футбол, коли занедужав син. Свій незабитий пенальті у чвертьфінальному матчі з Німеччиною Бонуччі прокоментував так: «Незабитий пенальті Німеччині? Це неважливо, коли вашому сину роблять дві операції. Але це все зробило мене ще сильнішим. Хочу подякувати дружині й сину – у нас важкі часи, але ми боремося».

Getty Images

У грудні того ж року стан Маттео покращився. А в травні 2017-го, коли туринський Ювентус вшосте став чемпіоном Італії, Леонардо Бонуччі вийшов на церемонію нагородження разом із двома синами. І  тодішній президент Федерації футболу Італії Карло Тавеккіо одягнув золоту медаль на шию Маттео.

Фото з твіттера Леонардо Бонуччі

Не така вже й скандальна репутація Відаля

Син колишнього півзахисника Баварії (а тепер – Барселони) Артуро Відаля Альфонсо страждає на  цукровий діабет. У вересні 2015-го хлопцю успішно зробили експериментальну операцію з пересадки штучної підшлункової залози. Відаль поїхав до сина, пропустивши товариський матч із Парагваєм. Хоча існує й неофіційна версія: буцімто напередодні матчу чилійця бачили в казино. Тому тренер збірної відсторонив його від матчу. На такі закиди Відаль відповів коротко: «Я можу сказати, що повернувся в Мюнхен через особисті причини. Сім’я важливіша за товариський матч».

Альфонсо залежний від інсуліну. Щоб підтримати сина, Відаль зробив татуювання інсулінової помпи. Також своїм дописом у Twitter закликав громадськість, зокрема й президента Чилі Мішель Бачелет, сприяти якіснішому та доступнішому лікуванню діабетиків.

Фото з твіттера Артуро Відаля

Артуро Відаль має скандальну репутацію, адже і Феррарі розбивав напідпитку, і бійку ініціював у нічному клубі.  Але його репутація як батька, очевидно, набагато краща.

У кар’єрі футболіста мають бути переможні фінали та завойовані кубки, але найважливіший трофей – це здоров’я рідних та близьких. Завжди варто пам’ятати про речі, які набагато важливіші за футбол.

Читайте також