Професійні футболісти не можуть забити м’яч© Петраков емоційно прокоментував матч із Казахстаном

19:11, 01 вересня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Наставник збірної України з болем сприйняв результат поєдинку

Олександр Петраков на пресконференції після матчу з Казахстаном (2:2) відповів на запитання журналістів, в яких проаналізував гру його команди:

– Ви ще вірити на вихід збірної на Чемпіонат світу чи після такого результату щось змінилося?

– Я ще вірю, це футбол, це спорт. Треба грати до кінця. Вся команда засмучена, як і я. Проте будемо грати до кінця.

– Є відчуття, що обидва матчі були схожими, що в Києві, що сьогодні?

– В принципі так. Я ж говорив на пресконференції перед матчем компліменти вашій збірній. Дисциплінована і гарна команда Казахстана. Я попереджав своїх футболістів, щоби не транжирили гольові моменти. Розумієте… Мабуть не достукався. Я навіть не знаю з чим це пов’язано. Вперше, відверто кажучи, такі помилки допускалися… Професійні футболісти не можуть забити м’яч. І в кінці отримати такий гол. Ми будемо розбирати. Спокійно поговоримо з хлопцями. Я вам пояснюю дуже сильно засмучена команда. Мені треба вивести їх з психологічної ями зараз. Тому давайте пошвидше зараз свої запитання. Мені треба йти до команди.

– Чи вплинув дуже швидкий гол на віру вашої збірної у те, що гра вже зроблена?

– Та ні. Це футбол. Забили швидкий м’яч. Ще були моменти, потрібно було забивати і ще прибавити. Я про це говорив, але не був почутий. Можливо, все ж вплинув. Бо потрібно було забивати. Ви ж усі дивилися футбол. Стільки гольових нагод і так розтрачувати їх. На такому рівні їхні це не пробачають.

– Обидва голи Казахстану дуже схожі…

– Так, ви праві. Ми подивимося, поговоримо з гравцем, який помилився. Він сам досвідчений футболіста, все розуміє і дуже засмучений.

– Чи вплинув на результат короткий цикл підготовки команди?

– Ви розумієте, якщо я зараз виправдовуватимуся, казати, що у мене не було часу і так далі. Проте я взяв на себе роль виконувача обов’язків головного тренер. Я знав, на що йду. Тому я повинен повністю відповідати за цей сьогоднішній результат. Виграє команда, а програє одна людина. Це програв я.

Чому відсіяли Степаненка і Зубкав на цей матч? І чому Малиновський та Циганков не вийшли у старті?

– Це було моє рішення. Нам ще грати з Францією, повинна бути ротація. Нам через два дні на третій грати з французами. Степаненко отруївся, щось з’їв була температура цілий день. Тому я його не включив. А Зубков приїхав дуже пізно до нас. Плюс він останні матчі зовсім не грав за Ференцварош.

– Фактор Покотілова, голкіпера Казахстана, він дуже гарний у ближній грі. Може варто була грати по-іншому грати проти нього?

– Як інакше грати проти Покотілова? Це треба було у футболістів запитувати, а не у мене. Вони професіонали, грають у великих клубах. І за два дні футболіста 27 років навчити бити по воротах і забити Покотілову? Звичайно, зараз можна говорити, що треба було пробити в інший кут. Вони, що не хотіли? Хотіли. Вдало зіграв ваш голкіпер.

– Чи вразив Вас суперник?

– Та не вразив мене суперник нічим. Ви ж усі були на стадіоні і все бачили. Я вас вітаю з гарною нічиєю і з командою. Але я вважаю, що ми повністю переграли вашу збірну. Просто нереалізовані моменти. На жаль, тренер не може забити м’яч.

Який стан Яремчука і чому його так рано замінили?

– Рома теж перехворів. Він вакцинувався від коронавірусу в себе клубі і останню гру не грав, бо в нього підійнялася температура. Йому було дуже важко. Ще в перерві він мені сказав, що довго не зможе грати.

Читайте також: Влада і смерть соромлять футбол. Півфіналіст Євро може проігнорувати Чемпіонат світу?

Читайте також