Приїхав заробити, але не затримався. Зірка Аталанти залишив Україну через війну

16:47, 19 лютого 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Чесність від гравця збірної Аргентини і Аталанти.

Ексгравець Металіста Алехандро Гомес в інтерв’ю EL Pais розповів про те, чому вирішив переїхати до Харкова і як для нього минув сезон в Україні:

У 2013 році мною зацікавилися серйозні команди: Інтер і Атлетико. На той момент я вже 3 роки досить непогано виступав за Катанью і був достатньо молодим (25-26 років), тому за мене просили 10 мільйонів євро. Інтер і Атлетико на той час не були такими багатими, тому клуби шукали вигідніших пропозицій. Той же Атлетико придбав Віллю за 4 мільйони євро. Я не став конфліктувати з керівництвом, робити демарші чи ще щось із  того, що зараз стало модним. Я би ніколи так не вчинив.

Пропозиція від Металіста була неочікуваною. Команда мала грати у Лізі Чемпіонів і боротися з Шахтарем за чемпіонство УПЛ. У Харкові було багато аргентинців, та і з економічної точки зору я міг заробити у 3 рази більше. Я подумав: “Я не перейшов в Атлетико, в Італії не вийшло піти на підвищення, а так хоч зароблю грошей”. Я не став шантажувати клуб, щоби мене віддали в Інтер. Не робив так тоді, і не робив так зараз, коли вже в Аталанті мав багато пропозицій.

Сезон в Україні був жахливий. Він допоміг мені лише з фінансової точки зору, а в Лізі Чемпіонів я так там і не дебютував (мрія здійснилася вже в Аталанті). Потім почалася війна і я поїхав

Photo by Yuriy Dyachyshyn/EuroFootball/Getty Images

У Металісті Гомес зіграв 24 матчі, у яких відзначився 4 голами.

Читайте також: Динамо диктує умови. Деталі переходу Жерсона Родрігеса в Туреччину

Читайте також