Раванеллі: гравці кожен день приходили до мене зі скаргою на невиплату зарплат

13:41, 23 вересня 2018

Фабріціо Раванеллі попрощався з Арсеналом. Після поразки від Олімпіка (1:3) у матчі 9-го туру УПЛ італійський наставник прийшов на прес-конференцію і зачитав заяву.

Фото arsenal-kyiv.com

Я приїхав сюди з великим ентузіазмом, але, на жаль, мені довелося мати справу з реальністю, яка ставала все складнішою і дійшла останнім часом вже до критичного рівня.

Труднощі ніколи не були для мене перешкодою, навпаки мотивували. Багато з обіцяного не було виконано і довелося зіштовхнутися з тим, у що взагалі важко повірити на такому рівні.

Замість того, щоб отримувати підтримку за значні зусилля, велику самовіддачу і професіоналізм, я і мій персонал відчули себе об’єктом атаки, зокрема, з боку президента Пірича, що має право голосу, за умови, що він знає, про що говорить.

За той час, що я був в клубі, я зустрічався з ним лише одного разу. Він ніколи не відвідував тренувальну базу і, очевидно, саме з цієї причини не усвідомлює складних умов, в яких ми з командою працювали щодня.

Він не знає жодного гравця ні з особистої, ні з технічної точки зору.

У клубі відсутня навіть мінімальна організація, яка має бути у професійному клубі. Ми дійшли до ситуації, коли гравці щодня приходили до мене зі скаргою на невиплату зарплатні.

При цьому я повинен подякувати тим, хто вірив в мене і надав мені таку можливість. В першу чергу маю на увазі Олександра Москаленка. Він щодня виявляв велику пристрасть, поважав мене і моїх помічників.

Окремо хочу подякувати батьку Олександра Москаленка, який надавав нам можливість тренуватися на базі, як це відбувається в кращих клубах.

Я також дякую гравцям, з якими у мене були прекрасні стосунки. Вони хороші хлопці, які не шкодували сил і енергії. Я бажаю їм успіху.

Скрін з оригіналу заяви

Кажуть, цю заяву наставник підготував ще до матчу. Перед тим президент клубу Івіца Пірич заявляв, що настав час розлучитися з тренером.

Раванеллі не став відповідати на питання журналістів і мав дуже засмучений вигляд. Після прес-конференції італієць тепло попрощався з гравцями, персоналом клубу і поїхав зі стадіону на авто, а не у командному автобусі.

Фабріціо Раванеллі очолив Арсенал перед стартом сезону. Під його керівництвом каноніри провели дев’ять матчів в УПЛ. Італієць, який грав за Ювентус і вигравав Лігу чемпіонів, здобув лише одну перемогу і одну нічию при семи поразках. Арсенал перебуває на дні турнірної таблиці. Поки що не відомо, хто тренуватиме команду далі.

Читайте також