Ребров веде Ференцварош до Ліги Чемпіонів. Зубков знову результативний!

21:58, 24 липня 2019

Ференцварош крокує до Ліги Чемпіонів.

Двоматчеве протистояння проти Лудогорцем показало, що Ференцварош готовий боротися за місце у Лізі Чемпіонів, тому у парі з мальтійською Валлеттою саме команда українського тренера була фаворитом протистояння.

У стартовому складі Сергія Реброва, який днями уклав новий трирічний контракт із чемпіоном Угорщини, вже звично вийшло троє українців: Харатін, Зубков, Ігнатенко, але до голів першого тайму вони не долучилися.

Перший гол у матчі не обійшовся без дещиці фарту для угорців. Шкварка подав з кутового, Двалі м’яч зачепив, а той, змінивши траєкторію, влучив у голову голкіпера Валлетти Бонелло і залетів у ворота острівних гостей – 1:0.

Подвоїти свою перевагу Ференцварошу вдалося на 36 хвилині. Захисник Валлетти Борг руками притримав опонента, і арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку. Ланцафаме розвів м’яч і голкіпера по різних кутах – 2:0.

Після перерви гра з однобічним рухом продовжилася. Долучився до побиття мальтійців Олександр Зубков! На 59 хвилині український півзахисник класним пасом вивів віч-на-віч із голкіпером Валлетти Ланцафаме, який елегантно свого візаві перекинув і зробив рахунок 3:0 на користь Ференцвароша!

За декілька хвилин і сам Зубков реалізував вихід сам на сам, але арбітр резонно скасував взяття воріт через офсайд.

Змарнувавши ще декілька нагод, Ференварош пропустив. Мальтійцям вдалася рідкісна швидка контратака і Юрі (не той, що грав у Зорі) після передачі Фонтанелли з декількох метрів відправив м’яч у сітку воріт господарів – 3:1.

Останні хвидини видалися надто напруженими. Спочатку Дибус врятував Ференцварош після удару Пікколо з декількох метрів, а за кілька миттєвостей капітан Валлетти Борг за відмашку отримав пряму червону картку.

Ференцварош перемагає і з запасом у два м’ячі полетить на острів Мальта, де треба буде гарантувати собі місце у наступному раунді кваліфікації. Там суперником команди Реброва швидше за все стане Динамо Загреб.

Читайте також