Road to Kyiv. Реал чи ПСЖ?

15:01, 06 березня 2018

Настав час матчів-відповідей 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Перший ігровий день підготував зустрічі між Ліверпулем і Порту та ПСЖ і Реалом. Якщо в першій парі вже все зрозуміло, то в Парижі точно буде гаряче.

Без Неймара, але з амбіціями

ПСЖ підходить до другого матчу плей-оф Ліги Чемпіонів проти Реала без своєї головної зірки. Вінгер парижан був прооперований і точно не зможе допомогти своїй команді у надважливому матчі. Перший поєдинок на Сантьяго Бернабео закінчився перемогою вершкових 3:1. Та заради справедливості потрібно додати, що гра до 80-ї хвилини була рівною.

Парижани після програного матчу в Мадриді виграли усі свої поєдинки в чемпіонаті та Кубку Франції із загальною різницею м’ячів 13:2. Двічі ПСЖ здолав третю команду ліги – Марсель із рахунком 3:0 (в чемпіонаті та Кубку). За десять турів до завершення чемпіонату команда Емері має 24-очковий гандикап над найближчим переслідувачем – Монако і вже практично забезпечив собі чемпіонство. Але головним виміром успішності зіркового ПСЖ буде Ліга Чемпіонів.

А після програного матчу в Іспанії здолати вершкових буде вкрай не просто. Із мадридським Реалом парижани вже зустрічались в сезоні 15/16 років на груповому етапі. Тоді 4 із 6 очок набрали галактикос. Що стосується Реала, то команда Зідана весь сезон проводить під знаком не стабільності. Вершкові після першого матчу із ПСЖ здобули 4 перемоги, але програли Еспаньйолу. В Примері Роналду і компанія лише треті і шансів на те, щоб наздогнати Барселону практично немає.

Відсутність Неймара – єдина кадрова проблема загалом для обох команд. На щастя для Зідана Модрич і Кроос встигли відновитись, та навіть провели заняття у загальній групі.

Матч честі для Порту

Мабуть, єдина пара в якій можна із 100% впевненістю сказати, що ім’я переможця вже визначено. Ліверпуль в гостьовому матчі на Драгао знищили португальських драконів 5:0. Червоні є однією із найрезультативніших команд цього розіграшу Ліги Чемпіонів і можна очікувати, що сьогодні вони примножать свій результативний доробок.

Команда Клоппа дуже потужно виглядає в домашніх матчах не тільки Ліги Чемпіонів, а й загалом. Якщо ж говорити про найпрестижніший клубний європейський турнір, то на Енфілді Ліверпуль набив суперникам аж 12 голів у 3 матчах. Не меншу результативність демонструє команда Клоппа і в чемпіонаті. Щоправда те ж саме можна сказати і про Порту. Якщо не враховувати гру із Ліверпулем, то португальці не програють вже 8 матчів. Та вся суть в тому, що АПЛ і Примейра – ліги абсолютно різних рівнів.

Головного болю керманичу Порту додають і численні травми його підопічних. В лазареті португальців перебувають Алекс Теллес, Мусса Марега, Данілу, Франціско Соареш. У Ліверпуля травмований лише хавбек – Війналдум.  Навіть головний тренер драконів після розгрому в домашньому матчі відверто заявив, що переможця їхньої пари вже визначено. Але чому б не грюкнути дверима? Чи може Порту здивувати усю футбольну Європу? Зовсім скоро дізнаємось.

Читайте також