Розкішний гол Буяльського, курйоз Ваната і геній Циганкова! Динамо б'є Металіст. ВІДЕО

15:55, 30 листопада 2022
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Останній матч для Динамо цього року. Підопічні Луческу в перенесеному поєдинку 8-го туру УПЛ на стадіоні імені Валерія Лобановського приймали харківський Металіст.


Кияни у попередньому поєдинку з Металістом 1925 доволі неочікувано втратили очки, зігравши унічию 0:0. Металіст до зустрічі з Динамо підходив із далеко не найкращою статистикою – команда Олега Ратія не перемагала 7 поєдинків поспіль. 

У першому таймі Динамо діяло значно потужніше за суперника і відправило два м’ячі у ворота Костика. Спочатку на 20-й хвилині Буяльський відзначився розкішним голом зі штрафного. Лідер киян потужним ударом вколотив м’яч у верхній кут воріт – 1:0.

А на 29-й хвилині підопічні Мірчі Луческу за допомоги захисника Металіста створили курйозний гол. Після подачі Циганкова оборонець харків’ян Єгор Клименчук невдало вибив і влучив у Ваната, від якого м’яч залетів у ворота – 2:0.

Перед голом Ваната був момент у Лонвейка. Після передачі Циганкова нідерландець із меж штрафного майданчика пробив під поперечку – Костик перевів на кутовий.

На 33-й хвилині Ванат увірвався до штрафної зони і завдав удару по воротах – сейв голкіпера Металіста.

Гості ж за перші 45-ти хвилин не створили гольових моментів. Була небезпечна нагоду після кутового, коли Бущан помилився на виході, але тоді Попов підстрахував свого воротаря і вибив м'яч.

По перерві Динамо продовжило тиснути на суперника і на 63-й хвилині могло забивати. Кияни розіграли непогану комбінацію Лонвейк віддав у центр на Циганкова, той відпасував у штрафний майданчик на Буяльського, який скотив під удар Кенджорі – польський захисник пробив у дотик в дальній кут, але Костик відбив на кутовий.

На 73-й хвилині свій момент мав Металіст. Прядун віддав передачу до штрафного майданчика на Каплієнка і той одразу сильно пробив у ближній кут воріт Бущана – кіпер Динамо парирував.

А ще за декілька хвилин небезпечно з-за меж штрафного майданчика пробив Демченко, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Натомість, на 77-й хвилині Динамо відповіло голом. Циганков у штрафній зоні віддав розрізний пас на Кенджору, поляк у дотик повернув на вінгера киян, який у підкаті відправив м’яч у сітку воріт – 3:0.

Гравцям Металіста так і не вдалося забити бодай м'яч престижу. Тож Динамо перемагає 3:0 і з 30-ма очками у своєму активі йде на зимову перерву.

Читайте також: Анчелотті вражений?! Один із найкращих бомбардирів ЧС у Катарі зацікавив Реал Мадрид

Читайте також