Розкрив причини. Тайсон зізнався, чому залишив Шахтар

18:53, 07 травня 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Бразилець шкодує через свою поведінку

Колишній гравець Шахтаря Тайсон провів перший матч після повернення в рідний для Інтернасьйональ. Червоні впевнено розібралися з парагвайською Олімпією (6:1) в матчі Кубка Лібертадорес. Бразилець вийшов в стартовому складі з капітанською пов’язкою та провів на полі 73 хвилини. Результативними діями не відзначився.

Після матчу Тайсон прокоментував свій дебют після повернення, поділився емоціями та розповів, що у нього сталося в Шахтарі.

Зараз почуваю полегшення. Перед матчем трохи нервував. Здавалося, що повертаюся на 10 років назад, коли дебютував. Вдалося провести відмінний матч, здобути перемогу, це найголовніше. Я завжди хотів повернутися. Я був в Україні 11 років, було велике бажання повернутися, бути поруч з сім’єю. Було бажання повернутися саме в Інтернасьйональ. Я завдячую клубу за те, що він зробив для мене. Я не міг повернутися спиною до клубу, який розкрив мене, вивів у професійний футбол і допоміг здобути успіх.

Я міг залишитися в Європі. У мене були пропозиції від інших клубів. Навіть в Україні мені запропонували 2-річний контракт, але відчував, що час повернутися додому, щоби знову бути щасливим.

В Шахтарі я посварився з тренерським штабом та керівництвом. Це було трохи негарно з мого боку, але слава Богу – все обійшлося і мені вдалося з ними домовитися, – цитує бразильця UOL

Тайсон/Sport Club Internacional

Також Тайсон згадав расистський скандал в матчі проти Динамо у Харкові, який відбувся в 2019 році.

Та історія завдає мені болю. Ніколи б не подумав, що пройду через щось подібне після 9 років гри в Україні. Коли це сталося вперше – я стерпів і ніяк не відреагував. Вдруге я вже не витримав, бо люди стикаються з подібним ставленням кожен день. Це стосується не тільки мене. Буває, що люди просто приходять в магазин, а охорона починає стежити за ними пильніше, ніж за іншими. Ми всі однакові, люди мають це зрозуміти. Не важливо, якого кольору твоя шкіра – всі ми однакові. В той момент я хотів залишити Україну, потім трохи заспокоївся та відпустив ситуацію. Намагаюся не згадувати той випадок і не сумувати

Читайте також: Не розкидається грошима. Герой півфіналу Ліги чемпіонів здивував усіх дешевим авто. ВІДЕО

Читайте також