Салах хитнув Зінченка і забив. Арсенал не зміг здолати Ліверпуль у ТОПматчі АПЛ. ВІДЕО

21:26, 23 грудня 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У 18-му турі чемпіонату Англії зустрічалися два лідери АПЛ – Ліверпуль вдома приймав Арсенал. У стартовому складі канонірів уже звично вийшов Олександр Зінченко.

Гості дуже швидко повели у рахунку, вже на 4-й хвилині. Едегор виконав навіс до штрафного майданчика, Габріел відклеївся від свого опонента і головою відправив м'яч у сітку воріт Алісона – 0:1.


Дуже суперечливий епізод стався на 20-й хвилині, коли головний арбітр зустрічі Крістофер Кавана не призначив пенальті у ворота Арсенала. Салах прокидував повз Едегора і капітан лондонців зупинив м'яч рукою у власному штрафному майданчику. Суддя порушення правил не побачив, як і рефері VAR.

Та цей момент не дуже засмутив мерсисайдців і вже на 29-й хвилині вони зрівняли рахунок. Александр-Арнольд виконав довгу діагональ з власної половини поля на правий фланг за спину Зінченка, там м'яч підхопив Салах, він увійшов до штрафної зони Арсенала, хитнув українського захисника і потужним пострілом вколотив м'яч у ближній верхній кут воріт – 1:1.

Наприкінці першого тайму непогану нагоду мав Мартінеллі. Бразилець із меж штрафного майданчика цілив у кут воріт, але не влучив і м'яч пройшов зі стійкою.

Наступний супермомент у зустрічі стався на 72-й хвилині. Гравці Арсенала невдало розіграли кутовий і господарі побігли у швидку контратаку, в якій мерсисайдці мали чисельну перевагу (5 футболістів Ліверпуля проти 2-х захисників канонірів), Салах викотив під удар Александру-Арнольду і той в дотик з близької відстані пробив у поперечку!

Більше небезпечних нагод у зустрічі не було і матч завершився з рахунком 1:1.

Тож, після цієї зустрічі Арсенал має 40 очок і очолює турнірну таблицю в чемпіонаті Англії, у спину продовжує дихати Ліверпуль, в якого 39 пунктів.

Читайте також: Потягнуть лише за однієї умови! Шахтар приголомшив Ювентус ціною на Судакова

Читайте також