Шахтар — Десна. Пояснення суперечливого епізоду від Ігоря Циганика

17:55, 25 лютого 2020

Журналіст Ігор Циганик в ефірі програми #ЦиганикLive розповів про деталі впровадження системи відеоповторів в Українській Прем’єр-Лізі.

ПРЯМА МОВА:

VAR — це правильно.

Дуже багато суперечок було з приводу незарахованого гола у матчі Шахтар — Десна. Усім моїм знайомим арбітрам чомусь Комітет арбітрів забороняє коментувати.

Те, що зрозумів я про аспекти положення “поза грою”:

1 випадок

Футболіст групи атаки віддає передачу, але захисник у підкаті вибиває м’яч на іншого нападника. Це не вважається офсайдом, тому що є свідома гра захисника.

Скріншот Циганик Live

2 випадок

Якщо футболіст віддає передачу на партнера, який перебуває у офсайді, і є свідома гра захисника (він намагається чинити опір і від його ноги м’яч проскакує далі до футболіста, який перебуває в положенні “поза грою”, але не перебуває у площині воріт), то це не вважається офсайдом.

Скріншот Циганик Live

3 випадок

Офсайд — це коли футболіст б’є по воротах, м’яч відскакує (рикошет) від захисника до футболіста, який перебуває у положенні “поза грою”. Рикошет і свідома гра — це арбітри зараз чітко розділяють.

Скріншот Циганик Live

Ситуація, яка була у матчі Шахтар — Десна

Мостовий стріляє по воротах. Філіппов, перебуваючи у той момент в офсайді, перекриває Трубіну огляд польоту м’яча. Це вже є офсайд. Усі експерти, з якими я говорив, сходяться на тому, що гол було не зараховано абсолютно справедливо.

Скріншот Циганик Live

Читайте також: Велика проблема Динамо. Ігор Циганик розповів про фактор, який заважає киянам.

Читайте також