Шахтар не здолав римських гладіаторів

23:43, 13 березня 2018

Донецький Шахтар мінімально поступився в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів Ромі.

Рома повинна була атакувати і відігруватись. Римляни зазнали поразки в першому матчі 1:2 і, як годиться господарям, почала матч гостріше. Але стартовий натиск тривав лише хвилин 5-7. Далі Шахтар грамотно відвів гру від власних воріт і більше контролював м’яч.

Складно було італійцям підступитись на сприятливу для удару по воротах Пятова відстань креативні хавбеки Роми намагались виконати закидання за спину оборонцям Шахтаря. Але лінія захисту грамотно витримувала лінію і раз-по-раз залишала римлян в офсайді. Найгостріший момент першого тайму був у гірників. Феррейра обікрав Фасіо, але останній зумів реабілітуватись і не дозволив нападнику Шахтаря завдати акцентованого удару.

Не менш потужно Рома розпочала і другий тайм. Вже за декілька хвилин після поновлення гри пройшло закидання на Джеко. Едін відірвався від захисників і пробив поміж ніг Пятову -1:0.

Шахтар спробував перебудуватись по ходу матчу і перемістити акцент на атаку, оскільки тепер їм необхідно було забивати. Така ситуація влаштовувала Рому, яка вибігала в небезпечні контрвипади. Під час одного з таких Шахтар вибачив Джеко, боснієць пробив не точно. Далі підвів свою команду Ордець. Іван зірвав гостру контратаку римлян і отримав пряму червону картку.

Шахтар навіть в меншості спробував організувати штурм воріт Роми. Але жодної акцентованої гостроти гірники створити не змогли. Рома перемагає 1:0 і завдяки забитому на виїзді м’ячу проходить далі.

Читайте також