Шахтар розпочинає другий збір із вольової перемоги

11:57, 31 січня 2019

Донецький Шахтар продовжує активну підготовку до весняної частини сезону. Пауло Фонсека вирішив навантажити підопічних двома спарингами упродовж дня. Вранці суперником гірників був данський Хобро.

Хобро – остання команда чемпіонату Данії. Тому не дивно, що більшу частину матчу саме гірники провели з позиції сили. Головний тренер Шахтаря підготував декілька тактичних сюрпризів. Так, пару центральних захисників утворили Малишев і Бондаренко. Але вже в середині першого тайму екс-захисник Олександрії отримав ушкодження і його замінив Болбат. Після такої ротації розташування гравців Шахтаря стало ще експериментальнішим: Бутко перейшов на лівий фланг захисту, в центрі розмістилися Матвієнко і Малишев, а на правий фланг пішов Болбат.

Щодо ігрових моментів, то гірники першу половину поєдинку провели із практично тотальним контролем м’яча, однак практично без моментів. Можна пригадати хіба що дальній удар Алана Патріка і небезпечний прорив Соломона з ударом головою Малишева на завершальній стадії. Хобро після переведення Болбата в захист декілька контратак провів саме через цю зону. Одна з них завершилася небезпечним ударом і сейвом Кудрика.

По перерві Шахтар продовжував неквапливо контролювати гру та пробивати із дальних дистанцій. Після пострілу Тотовицького голкіпер Хобро лише з другої спроби зумів зафіксувати м’яч. Своїм першим забитим м’ячем відзначився Соломон, але через офсайд його гол було скасовано. Ударом здалеку на удар здалеку відповіли данці, і вже Трубін змушений був рятувати Шахтар. Після цього небезпеки біля воріт гірників стало тільки більше. Ціла серія кутових завершилася провалом в опорній зоні і ефектним ударом в один дотик від Педерсена – 0:1.

Після пропущеного м’яча у складі гірників з’явилися Степаненко, Ісмаїлі, Марлос, Тайсон, Мораєс і Коваленко. Вихід ряду гравців основи додав швидкості у гру. Шахтар почав частіше використовувати вривання до штрафного майданчика з флангів. Гольовим став стандарт і для Шахтаря. Коваленко підібрав м’яч на куті штрафного майданчика після кутового, встиг спокійно його підпрацювати, підняти голову, щоб оцінити ситуацію, і тільки тоді пробив. Ніхто із захисників Віктору не заважав, тож йому вдалося відправити м’яч за шаленою траекторією просто у дев’ятку.

Близьким до того, аби вивести Шахтар уперед був Марлос. Півзахисник гірників намагався обвідним ударом з-за меж штрафного майданчика пробити голкіпера, але удар вийшов не надто акцентованим. Набагато успішнішим у своїх намірах виявився Жуніор Мораєс. Нападник головою замкнув скидання Степаненка після навісу з кутового і приніс Шахтарю вольову перемогу 2:1.

Наступний поєдинок Шахтар проведе сьогодні о 16:00 з польським Лехом.

Читай, як Шахтар проводив підготовку до сезону на першому сборі в Туреччині.

Першим же офіційним випробуванням для гірників стане матч плей-оф Ліги Європи з Айнтрахтом. Наш Максим Опанасюк оцінив шанси Шахтаря і Динамо на цій стадії євротурніру.

Читайте також