Шахтар влаштував Динамо тайм пекла. Брест після заміни Мілевського пропустив 4 м’ячі за 16 хвилин

19:03, 29 квітня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

На матч-відповідь Паріматч Кубка Білорусі з футболу з Шахтарем у складі Динамо Брест вийшов лише один українець – Артем Мілевський.

Юрій Вернидуб в 6 турі Чемпіонату Білорусі показав, що може перемагати Мілевського і партнерів, але в Кубку треба було робити диво. У першому півфінальному поєдинку солігорці у Бресті поступилися 0:2, тому вдома була необхідна розгромна перемога.

Фартові 45 хвилин Бреста

Шахтар з перших хвилин заволодів ініціативою і намагався за будь-якої нагоди пробивати по воротах Ігнатовича. Гості ж обрали тактику вичікування і свій шанс отримали на 19 хвилині. Мілевський класно розвернув атаку з одного флангу на інший, де м’яч підхопив Юзепчук, який зробив навіс у штрафний майданчик. Подача була призначена Лаптєву, але захисник перервав політ м’яча, а на добиванні всіх перестрибнув Савицький (знову помилився Гутор, який у простій ситуації впав) – 0:1.

Господарі знову пішли в атаку, але до перерви м’яч ще раз побував у їхніх воротах. Ходаркевич (вийшов на заміну через травму партнера) дуже легко програв боротьбу Лаптєву, нападник скинув на Гордейчука, який без роздумів пробив з-за меж штрафного майданчика – 0:2.

Заміна Мілевського і відродження Шахтаря

Мілевського зняли з гри на 54 хвилині, а за 3 хвилини Іванович відквитав один гол. Легіонер Шахтаря головою з лінії воротарського майданчика переправив м’яч після подачі Антича – 1:2.

Шахтар надихнувся голом і кинувся тиснути на Динамо. Результат прийшов вже за 2 хвилини! Затяжну атаку і серію ударів з добивання завершив Лісакович – 2:2!

На 66 хвилині феєрія продовжилася. Бурко збили у штрафному майданчику гостей, і арбітр вказав на одинадцятиметровий. Лісакович впевнено реалізував пенальті – 3:2.

До дива залишалося 2 м’ячі, а на 74 хвилині від неймовірного камбеку відділяв лише один гол! Іванович навісив на Бодула, нападник пробив головою – Ігнатович потягнув, але на добиванні першим був Подстрєлов – 4:2.

Брестський колектив зрозумів, що з таким темпом про фінал можна буде забути, тому гості сконцентрувалися на утриманні результату. Затягування часу і гра на відбій дали свій результат – Динамо у фіналі Кубка Білорусі, а Вернидуб і його футболісти під оплески вболівальників покидають змагання.

Читайте також: Складе конкуренцію Зідану? Чемпіон Світу та володар Золотого М’яча хоче очолити Реал

Читайте також