Шантаж Павелка у дії. ФІФА та УЄФА погрожують відстороненням України від змагань

12:47, 19 грудня 2022
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Поки найвище керівництво УАФ підозрюється у кримінальних справах, коли президенту Української асоціації футболу у суді обрали запобіжний захід, в УАФ не вигадали нічого краще, як поскаржитися ФІФА і УЄФА на тиск з боку держави.

І від ФІФА надійшла відповідь. Відповідний лист опублікував віцепрезидент УАФ Олег Протасов. У ньому говориться про підтримку УАФ та попереджають про можливість відсторонення України зі змагань під егідою ФІФА та УЄФА. Нагадаємо, це та сама ФІФА, яка відмовила президенту України Володимиру Зеленському у проханні виступити із закликом миру перед фіналом Чемпіонату світу, а тепер організація погрожує виключити Україну.

Нагадуємо про зобов'язання УАФ здійснювати управління своїми справами незалежно та без неналежного впливу третіх сторін. Будь-яке порушення цього зобов'язання може призвести до призупинення членства УАФ у ФІФА та УЄФА відповідно до ст. 16 Статуту ФІФА та ст. 9 Статуту УЄФА, – йдеться у тексі заяви.

Фото із Facebook

Водночас представники УАФ у своїй скарзі про кричущу несправедливість і тиск з боку держави, вочевидь, забули наголосити, що Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура розслідують 10 карних справ за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів УАФ. А сам Протасов, який і опублікував лист ФІФА, чомусь так спритно не оприлюднював свою захмарну зарплатню в УАФ, яка, за раніше наведеною інформацією, складає 329 тисяч.

А 29-го листопада Печерський суд міста Києва взагалі обрав запобіжний захід президенту УАФ у справі щодо зникнення мільйона євро на оборудці з будівництвом заводу штучних покриттів для футбольних полів. Так, Павелку призначили арешт до 23.01.2023 року з правом внесення застави у розмірі 9 мільйонів 880 тисяч гривень. Додамо, що за президента та генсека УАФ Юрія Запісоцького майже одразу внесла заставу компанія "УАФ Маркетинг".

І увесь цей шантаж з боку УАФ із залученням ФІФА та загрозою відсторонення України через виконком УАФ в онлайн-форматі, який має відбутися 20-го грудня і на якому планують висловити недовіру Павелку та його посіпакам. Тобто чинний президент Української асоціації футболу настільки тримається за своє крісло, що готовий піти усунення України від міжнародних футбольних змагань.

Читайте також: Хвилина мовчання для Мбаппе. Зірка збірної Аргентини потролив француза після фіналу. ВІДЕО

Читайте також