Що це було? Де Дзербі пояснив заміну голкіпера наприкінці матчу з Шерифом і назвав проблему Шахтаря

10:50, 08 грудня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Очільник донецького клубу оцінив гру його команди в поєдинку з Шерифом.

Головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі на післяматчевій пресконференції пояснив своє рішення випустити на останніх хвилинах замість Андрія Пятова Олексія Шевченка. Також наставник гірників назвав, чого найбільше не вистачило його підопічним у матчі з Шерифом (1:1):

Photo by Marco Luzzani/Getty Images

– У футбольному світі заведено вважати, що заміна воротаря наприкінці матчу – знак неповаги до суперника. Якщо дотримуватися такої логіки, можна сказати, що він вас за це покарав. Як можете прокоментувати вихід Шевченка?

– Ви дивилися сьогоднішній матч? Ми заслужили виграти або нічию? Якби ми виграли, ви поставили б таке запитання? Шевченко заслужив зіграти в Лізі чемпіонів, нехай навіть п'ять хвилин, адже він справжній професіонал і завжди тренувався відмінно. Тому я вважаю, що це було правильно. І це геть не стосується поваги до суперника. Ми мусили перемогти 5:0, оскільки мали багато гольових шансів. Якщо ви думаєте інакше, я, звісно, поважаю вашу думку.

– Здалося, що перші 15 хвилин першого тайму команда здебільшого захоплювалася грою у квадрат у центрі поля, при цьому ви в технічній зоні дуже емоційно реагували на те, що відбувалося. Наскільки ви згодні з цим твердженням?

– У першому таймі Шериф чекав на нас в обороні. У нас було мало нагод знайти вільні зони, ми домінували в грі, однак було мало шансів грати в глибину. У другому таймі Шериф грав на 20–30 метрів уперед і ми менше домінували, проте мали більше нагод грати в глибину. Ми створили гольові моменти і в першому, і в другому таймах, але не забили. Я не пам'ятаю ударів Шерифа. На останніх секундах ми пропустили гол через помилку, однак проблема не в цьому. Коли ти маєш закривати матч, коли потрібно забити м'яч, ти маєш забити – і крапка. А якщо припускаєшся такої помилки, матч лишається відкритим до кінця.

– У Тирасполі ви грали з усіма новачками, лише з двома українцями й зазнали поразки. Зараз не було нікого з новачків, але було багато українців, причому молодих, і Шахтар продемонстрував гідну гру. Звідси запитання: літні трансфери не підсилили команду?

– Я думаю, щось робитимемо з трансферами в січні. Різниця між матчами із Шерифом у тому, що сьогодні ми бачили прогрес кількох футболістів, як Судаков, Бондаренко. Судакова я замінив, тому що він травмувався. Бондар у першому матчі не грав. Гадаю, що Кривцов у той час теж мав проблему. Дивіться, я в Україні – іноземець. Я поважаю всіх і не дивлюся, бразилець гравець, італієць чи українець. Я звик шанувати всіх. Звичайно, я повинен ухвалювати рішення, адже, наприклад, у чемпіонаті України є обмеження в чотири українці. Але ми грали з п’ятьма українцями в Мадриді. Як бачите, я ухвалюю рішення виключно за матчем і за суперником, а не дивлюся на національність.

– У пресі з'явилась інформація, що Мораес і Марлос не продовжать контракт із клубом та взимку його залишать. Чи це правда? Чи розраховуєте ви на цих гравців?

– Ми зараз маємо думати про матч з Олександрією, де мусимо перемогти, а все інше побачимо в січні.

Читайте також: Підписання для Луческу! Динамо уклало довгостроковий контракт із зірковим талантом

Читайте також