Ще одна перемога молодіжки! Україна розібралася з Катаром

19:56, 27 травня 2019

Молодіжна збірна Україна продовжує виступ на Чемпіонаті Світу в Польщі. Заробивши три очки у матчі з США, підопічні Петракова протистояли збірній Катару. У першому турі групового раунду катарці з розгромним рахунком 0:4 поступилися команді з Нігерії.

У першому таймі по-справжньому небезпечних моментів було обмаль що біля воріт Луніна, що біля воріт катарського кіпера Мамду. Навіть попри те, що з трибун лунало гучне У-КРА-Ї-НА. Хіба що запам’ятався момент Попова. Епізод почався із вкидання аута Юхимом Коноплею. Захисник вкинув на Цитаїшвілі, а той на правому фланзі без проблем обіграв Юсуфа Абдурісага. Катарець сфолив, збивши Георгія з ніг. Штрафний. Виконувати небезпечний стандарт взявся сам Цитаїшвілі. Він навісив у штрафний майданчик, де вже вистрибував Попов. Габаритний захисник синьо-жовтих виграв верхову боротьбу і пробив головою, але дешо вище воріт.

У другому таймі гра дещо активізувалася, головним чином гольові моменти раз за разом створювали підопічні Петракова. Спочатку Булеца виконував штрафний: українець пробив під поперечку, кіпер потягнув м’яч. 

Згодом той-таки Цитаїшвілі по правому флангу увірвався у штрафний майданчик, випередивши своїх суперників. Георгій вирішив бити сам. Але удар відверто не вийшов: несильний і прямо в руки голкіперу.

І ось нарішті гольова атака – вже у другому таймі. Цитаїшвілі виконував кутовий з правого флангу: навісив м’яч у штрафний майданчик, але ніхто із партнерів не зумів завдати удару по воротах. А на протилежному фланзі Булеца зіграв на підбиранні. Він виконав навіс на Попова, який опинився сам у штрафному майданчику. Цього разу Попов зіграв надзвичайно динамічно і головою відправив м’яч точно у ворота. 1:0. 

Нагадаємо, Денис Попов став найкращим гравцем матчу Україна – США. Центрбек у поєдинку з американцями теж відзначився голом.

Натомість Георгій Цитаїшвілі отримав ушкодження і не зумів дограти матч до кінця. Його замінив Олексій Кащук.

За 15 хвилин до кінця матчу катарці залишилися в меншості. Насір отримав пряму червону картку за надзвичайно грубий підкат.

Подвоїти перевагу міг Владислав Супряга. Динамівець здійснив класний ривок, і вийшов сам-на-сам з кіпером. Але рефері зафіксував офсайд. Значно кращу нагоду марнує Данило Сікан. Він теж втік на побачення з голкіпером, але влучив прямо у Мамду.

На останніх хвилинах катарці вже помітно підсіли і втомилися.Отож, збірна України перемогла. Наступний суперник команди Петракова – Нігерія. Африканці наступний матч грають проти США і якщо переможуть, або зіграють внічию, українці вже остаточно забронюють за собою місце в плей-оф.

Читайте також