Смалійчук відповів на звинувачення щодо стимулювання суперників Руха

10:52, 10 липня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Комітет етики та чесної гри УАФ попросив надати пояснення щодо можливого стимулювання команд Першої ліги співвласником Карпат Олегом Смалійчуком.

Президент Руха Григорій Козловський нещодавно опублікував відео, у якому розповів, що Олег Смалійчук готовий фінансово стимулювати суперників Руха. Справою одразу зацікавився Комітет етики та чесної гри УАФ. Олег Смалійчук відреагував на лист УАФ. Співвласника Карпат цитує прес-служба львіського клубу:

Я ніколи не боявся і не втікав від відповідальності за свої вчинки. Готовий до дискусії щодо мого покарання, але за умови, що правосуддя буде об’єктивним до усіх фігурантів подібних процесів, що мали місце в українському футболі за останні роки. Ні для кого не секрет, що фінансова стимуляція – буденне явище, про це говорять президенти, тренери і гравці, цього не приховують, а подекуди і пишаються. Якщо такі дії є забороненими, тоді мені дивно, що Комітет етики і чесної гри звернув увагу на проблему стимуляції лише зараз.

Відповідно, пропоную Голові Комітету Франческо Баранці виступити з роз’ясненням правил гри, аби усі – преса, клуби, уболівальники зрозуміли – що дозволено робити, а що ні. Зрештою, можна запропонувати усім клубам укласти джентльменський договір – звести нанівець практику стимуляції суперників, оскільки вона шкодить нашому футболу.

І справді – лише біглого огляду «гугла» вистачає для того, щоб побачити наскільки глибоко стимуляція в’їлася в український футбол. Це лише ті факти, про які відверто говорять в пресі. А про скільки не говорять?

Прес-служба Карпат подала декілька матчів (список тут), у яких було фінансове стимулювання гравців. У більшості поєдинків фінансова “підтримка” надходила від Шахтаря та Динамо.

Нагадаємо, КДК УАФ виключив Карпати зі змагань УПЛ сезону-2019/2020.

Читайте також: Ексдинамівець забиває Інтеру і виводить Аталанту Малиновського на 3-тє місце. ВІДЕО

Читайте також